Baschet – Focșănenii încep sezonul în Sala Polivalentă!

0
123
  • CSM Focșani 2007 – Dinamo București în Cupa Românei, sâmbătă, 25 septembrie, de la ora 17:00

Baschetul de seniori începe sezonul sâmbătă, 25 septembrie, odată cu turul primei runde a Cupei României. Formația focșăneană va juca de la ora 17:00, în Sala Polivalentă, cu Dinamo București, formație în compania căreia a reușit prestații foarte bune în campionatul trecut. Este dificil de făcut aprecieri asupra potențialului formației focșănene care și-a modificat aproape în totalitate lotul cu care a încheiat sezonul 2021-2022. Au rămas la echipă căpitanul Cătălin Petrișor și fostul junior al CSM 2007 LPS Focșani Lucian Țibîrnă. Modificări consistente de lot apar foarte frecvent la formațiile de Ligă Națională ale baschetului din România care au resurse financiare mici și nu-și prea permit să țină de la un an la altul jucătorii cei mai valoroși.

Așa s-a întâmplat și la Focșani unde din formația cu care CSM 2007 a început în Liga Națională mai este Cătălin Petrișor, cel care constituie constanta în materie de jucători. O altă constantă este remarcabilul profesionist Petruț Mihai, cel care a reușit în fiecare an competițional să ansambleze echipe și să le aducă la nivelul de a face performanță, indiferent de numele jucătorilor pe care a reușit să-i convingă să vină la Focșani, din România, dar și – de regulă, din Serbia sau SUA. Echipele CSM 2007 au avut evoluții spectaculoase cu care au făcut ca baschetul focșănean să-și aibă un public apropiat care le-au susținut în meciurile de acasă. Așa cum cred că o vor face și sâmbătă în partida cu Dinamo București ca și în cele ce vor urma în Liga Națională.

Pentru sezonul care începe sâmbătă, antrenorii Petruț Mihai și Florin Munteanu se vor baza pe jucătorii Cătălin Petrișor, Radu Paliciuc, Alexandru Burlacu, Denis Miron, Pavle Reljic, Henri Wade Chatman, Alexandru Bratosin, Adrian Vaida, Aliaksandr Pustahvar, Justin Baker, Lucian Țibârnă, Denis Nacu, Dragoș Cristea și Alexandru Duță. Continuă deci, la echipa de seniori și juniorii campioni naționali în 2020 și clasați pe locul 5 la U 18 în 2021. Nu mai face parte din lot excepționalul internațional de juniori David Antonescu, plecat să joace baschet în Spania, la Sevilla, la Coosur Real Betis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here