Dosare penale la regimul circulației pe drumurile publice

0
904

La data de 21 septembrie, ora 15.30, un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din județul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2 E 85, pe raza comunei Garoafa, s-a șicanat în trafic cu un autoturism, condus de un bărbat din județul Bacău, ulterior blocând și circulația autovehiculelor pe DN2 E85, prin oprirea autoturismului pe care îl conducea, pe banda de circulație, pentru a se deplasa la celălalt autoturism. 

În cauză, a fost întocmit dosar penal, din oficiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice.

La data de 22 septembrie, ora 19.00, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Adjud au depistat un bărbat, în vârstă de 31 de ani, în timp ce conducea, pe raza comunei Păunești, o autoutilitară, având permisul de conducere anulat din data de 11.11.2018.

Întrucât bărbatul prezenta halena alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice cu permis de conducere anulat și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 22 septembrie, ora 20.30, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Tulnici au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 47 de ani, în timp ce conducea pe DN 2D (Tulnici) un autoturism, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge. 

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 22 septembrie, ora 23.45, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Focșani au fost sesizați, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că un autoturism se deplasează dinspre comuna Bolotești către mun. Focșani, fiind condus haotic, pe sensul opus de mers, de către o persoană care este posibil să se afle sub influența băuturilor alcoolice.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat autovehiculul în cauză pe DN 2D, acesta fiind condus de către un bărbat în vârstă de 33 de ani, care se afla singur în autoturism. 

Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

                                                               Comunicat IPJ Vrancea din 23 septembrie 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here