Orașul Mărășești va beneficia de iluminat public modern

0
125

Orașul Mărășești va beneficia de iluminat public modern. Primăria Mărășești a scos la licitație lucrările de proiectare și execuție pentru investiția: ,,Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei la sistemul de iluminat public din orașul Mărășești, județul Vrancea”. Valoarea totală estimată a investiției este de 831 de mii de lei. În urma implementării proiectului, sunt anticipate următoarele obiective specifice: „înlocuirea lămpilor cu consum ridicat de energie electrică cu lămpi cu eficiență energetică ridicată, durată mare de viață și asigurarea confortului corespunzător (LED); Achiziționarea și instalarea sistemului de telegestiune a iluminatului public; Creșterea gradului de securitate a populației și a gradului de siguranță a circulației rutiere și pietonale; Scăderea consumului anual de energie primară în iluminatul public; Scăderea anuală estimată a gazelor cu efect de seră; Diminuarea efectelor schimbărilor climatice prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră; Reducerea costurilor aferente consumurilor de energie electrică; Utilizarea eficientă a energiei prin îmbunătățirea performanțelor energetice; Creșterea standardului de viață a populației Orașului Mărășești“, după cum se arată în descrierea pe scurt a investiției.

La nivelul orașului Mărășești se află în derulare mai multe obiective de investiții. Este vorba de lucrările de construcție, extindere, modernizare și renovare parc în cadrul proiectului „Amenajare Parc Joffre“. Valoarea de adjudecare a licitației este de aproximativ 772 mii lei. Concret, se vor moderniza aleile, se vor planta arbori tineri, se vor amenaja locuri de joacă și bănci pentru odihnă și se va consolida și moderniza turnul de apă existent, simbol al acestei zone și al comunității. Din păcate, vandalizările din Parcul Joffre, cel mai mare parc din orașul Mărășești, aflat în curs de modernizare, sunt la ordinea zilei. Într-un ultim anunț pe pagina de facebook a Primăriei Mărășești se arată că au fost identificați unii făptași cu ajutorul sistemului de supraveghere, au fost solicitate „organele competente”, dar, după cum arată primarul Valerică Chitic, „aproape zilnic găsim noi stricăciuni, gunoaie sau persoane în toată maturitatea abuzând de locurile de joacă pentru copii. Din păcate, în acest ritm, până la recepția finală a proiectului, Parcul Joffre riscă să fie închis în permanență. Ne pare rău pentru acest lucru și sperăm ca pe viitor, aceste situații neplăcute se vor îndrepta și vom ajuta ca parcul să-și recapete splendoarea de altădată!”.

Primăria Mărășești mai are în derulare proiectul de investiții privind reabilitarea, modernizarea și dotarea Casei de Cultură „Emanoil Petruț”. Finanțarea investiției este asigurată de Compania Națională de Investiții (CNI).  Valoarea estimată a investiției este de peste 3,6 milioane de lei, plus TVA. „Reabilitarea acesteia înseamnă o reușită pentru noi, deoarece clădirea este una emblematică pentru orașul Mărășești“, a declarat primarul Valerică Chitic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here