Masajul facial la copiii cu paralizii cerebrale

0
72

În cadrul programului Școala Părinților, care se va desfașura în data de 22.09.2021 ora 13.00 la CZZRCD Focșani, părinții și toți cei interesați sunt așteptați pentru a aborda tema “MASAJUL FACIAL LA COPIII CU PARALIZII CEREBRALE”, moderator maseur principal Panaite Daniela. Paralizia cerebrală nu este o boală. Un copil cu paralizie cerebrală nu este ”bolnăvior”, ci el are o condiție și nevoi speciale. Copilul cu paralizie cerebrală întâmpină provocări mult mai mari în a executa acțiuni din viața de zi cu zi, precum mersul, vorbitul sau înghițitul. Cele mai severe cazuri sunt diagnosticate mai precoce în viață, simptomele ușoare pot trece neobservate mai mult timp.

Deși paralizia cerebrală este o afecțiune serioasă și pe viață sunt disponibile multe terapii care reduc severitatea simptomelor și permit copiilor cu paralizie cerebrală să trăiască o viață lungă, independentă și activă. Ca parinți ai unui copilaș cu paralizie cerebrală, este necesar să vă informați cât mai bine asupra acestei afecțiuni, să apelați la medici specialiști diferiți ce pot să îi ușureze copilului situația, să aflați tot ce puteți face pentru micuț, sa îi fiți alături, atât practic, cât și emoțional.

Subiectul dezbătut vă va oferi informații despre educarea/ reeducarea terapeutică buco-facială, din punct de vedere al tehnicilor și procedurilor specifice de masaj folosite în paralizia cerebrală. Pentru informații și înscrieri ne puteți contacta la numărul de telefon 0237/626766. Vă așteptăm cu drag!

Comunicat de presă, DGASPC Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here