Frații agresați sexual de zilierul octogenar din Boghești au ajuns la DGASPC; bătrânul a fost trimis în judecată

0
1229

Bărbatul de 83 de ani originar din județul Iași, care își ducea traiul ca zilier în Boghești și care a fost arestat luna trecută pentru agresiune sexuală și corupere sexuală asupra a trei minori, a fost trimis în judecată. Octogenarul este acuzat că a profitat de trei copii, care au 7 și 9 ani, doi dintre aceștia fiind frate și soră. Totul a ieșit la iveală după ce tatăl celor doi copii a sesizat poliția, după ce văzuse un filmuleț în care apărea fiica sa, realizat de o prietenă a acesteia, la solicitarea inculpatului. La scurt timp, octogenarul a fost reținut, iar instanța a dispus arestarea acestuia, măsură care se menține și în prezent, acesta fiind „cercetat pentru agresiune sexuală, faptă comisă asupra persoanei vătămate M. Ş. A., agresiune sexuală, faptă comisă asupra persoanei vătămate B. D. L., corupere sexuală a minorilor, faptă comisă în dauna persoanei vătămate P. E. I., corupere sexuală a minorilor, comisă în dauna persoanei vătămate B. D. L. şi corupere sexuală a minorilor, faptă comisă în dauna persoanei vătămate M. Ş. A.”.

La câteva zile de la arestarea acestuia, instanța civilă a fost învestită cu o cerere legată de minori. Astfel, Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea a solicitat instituirea plasamentului în regim de urgenţă pentru cei doi frați, cerere încuviințată de instanță. În motivare se arăta și de ce, anume că părinții celor doi copii – victime ale agresorului sexual, minimalizau „evenimentele prin care au trecut aceștia (…) neconștietizând riscul emoțional în dezvoltarea lor pe viitor”. Aceasta în condițiile în care fetița de 7 ani nu era la primul episod de agresiune sexuală, iar fratele său asistase de cele mai multe ori la ceea ce se reține în motivare că ar fi fost „manifestări nepotrivite venite din partea agresorului”.

Copilul a declarat verbal că a povestit tatălui despre aceste episoade, însă acesta nu l-a crezut și nu a luat nici o măsură, sugerându-i copilului să îl urmărească pe agresor pentru a observa dacă mai are o atitudine nepotrivită față de sora sa. P. E. I. a povestit faptul că în timp ce tatăl era plecat de la domiciliu, numitul L. I. a intrat în locuință, cerându-i fetei să se întindă pe pat pentru a-i face masaj în zona intimă, moment în care a solicitat ajutorul vecinei sale, B. D. L. în vârstă de 9 ani, pentru a filma ceea ce se întâmplă. Această filmare a fost văzută mai târziu de o persoană din familia copilului B. D. L. care l-a informat și pe intimatul B. B. de cele petrecute, ulterior fiind sesizate organele de poliție pentru investigații. Copilul P. E. I. a mai afirmat faptul că și sora sa – M. M. A. care se află în prezent la asistent maternal profesionist din cadrul DGASPC Vrancea, primea sume de bani de la numitul L. I., tatăl având cunoștință despre acest lucru”, se arăta în motivarea instanței civile, așa cum apare pe rolii.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here