VIDEO: Fiul lui Adrian Păunescu și fiul Tatianei Stepa au cântat folk în Vrancea

0
1022

Ajuns la cea de-a șaptea ediție, anul acesta proiectul „Mausolee pe bicicletă‟ a inclus și un mic festival dedicat muzicii folk, în cadrul căruia au cântat Andrei Păunescu, fiul regretatului Adrian Păunescu, Cătălin Stepa, fiul cântăreței Tatiana Stepa și Corul Parohiei Irești, coordonat de pr. Ionel Miron.

Sâmbătă seară, în Piața Unirii din Focșani răsunau acorduri de muzică folk pe versurile poetului Adrian Păunescu. Majoritatea focșănenilor erau la plimbare prin centrului orașului, apropiindu-se cu pași repezi de esplanada prefecturii. În lumina reflectoarelor, Cătălin Stepa, fiul cântăreței Tatiana Stepa, cânta. Simțeai involuntar cum vocea lui îți pătrundea în gând și-ți conferea acea stare de bine. În memoria mamei sale, dar și a lui Adrian Păunescu, Cătălin Stepa a inclus în repertoriul său melodii celebre ale Cenaclului Flacăra, aducând lacrimi în ochii celor care au crescut cu această muzică. „Sunt câțiva ani buni de când s-a legat o prietenie frumoasă cu colegii de la Focșani și de la Bacău, și revin cu drag aici, în Vrancea. Îmi place. Meseria de bază este cea de jandarm montan la Staja, Hunedoara. Sunt jandarm montan din 2004, iar de cântat m-am apucat târziu, după ce am intrat la jandarmi. Cânt de aproape 10-12 ani. Deși tind să spun că am descoperit acest talent întâmplător, nu este în totalitate așa pentru că la mine în familie a cântat toată lumea, de la mama, bunicii și un unchi. Regret doar faptul că am pornit pe acest drum atât de târziu însă… mai bine mai târziu, decât niciodată, nu?!

Pot spune că am fost un copil de trupă, făcând parte adiacent din povestea Cenaclului Flacăra prin prisma faptului că mama a făcut parte din Cenaclu. Nu-mi amintesc mare lucru din acea perioadă pentru că atunci când Cenaclul s-a oprit eu aveam în jur de 4 ani. În prezent păstrez legătura cu Andrei Păunescu, cel care duce mai departe această poveste. Deși traficul și programul îmi mai pun piedici, muzica și jandarmeria sunt două lucruri compatibile cumva. Nu este prima dată când vin în Vrancea, și nici ultima, sper. Îmi place foarte mult zona aceasta. Bunicul meu era din Roman și-mi plăcea să rătăcesc prin partea aceasta a țării. Plec cu gândul că o să revin destul de repede în Focșani, dacă timpul și situația pandemică ne vor permite‟, ne-a spus Cătălin Stepa.

Ajunși la Mausoleul de la Mărăști, sâmbătă, cicliștii au avut parte de un moment artistic susținut de Corul Parohiei Irești înființat de preotul Ionel Miron. În urmă cu mai bine de 6 ani, preotul vrâncean Ionel Miron alegea să vină la Irești devenind în scurt timp nu doar paroh, ci și „tată‟ pentru zeci de copii. În prezent, Corul Parohiei Irești este cunoscut în întreaga țară. Copiii au intonat imnul de stat al României, au interpretat cântece de luptă și au plecat spre Focșani încărcați cu o energie bună emanată de spectatorii lor. Ajunși în municipiul reședință de județ, micuții artiști, însoțiți de părintele lor spiritual, au susținut un mic concert, făcând ca întreaga Piață a Unirii să vibreze pe acordurile chitarelor.

Fiul regretatului poet Adrian Păunescu a cântat atât în Piața Unirii din Focșani, cât și la Mausoleul Mărășești cântece vechi ale Cenaclului Flacăra și nu numai. În timpul recitalului său de la Mărășești, Andrei Păunescu a criticat inaugurarea, la Sibiu, a statuii baronului Samuel von Brukenthal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here