FOTO: Iluminat public pe podurile din Adjud reabilitate de Consiliul Județean

0
298

Podurile din municipiul Adjud, situate pe DJ 119 J, la km 1+500, respectiv DJ 119 J, la km 1+600, peste calea ferată Adjud – Bacău, vor beneficia de un sistem de iluminat corespunzător. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma. „După ce am redeschis circulația auto și pietonală pe cele două poduri, pe 31 iulie, am considerat firesc să oferim șoferilor siguranță și confort prin amplasarea unor panouri de iluminat. Redeschiderea circulației pe cele două poduri i-a scutit pe șoferi să facă un ocol de circa 15 kilometri“, a anunțat Cătălin Toma pe pagina sa de facebook.

Administrația județeană are în curs de reabilitare mai multe poduuri situate pe drumurile județene. Astfel, administrația județeană a scos la licitație serviciile de proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului și execuţie lucrări pentru 5 poduri din beton armat amplasate pe DJ 205 D Valea Sării-Nereju-Brădăcești. Valoarea totală a investiției este estimată la 16,3 milioane de lei. Este vorba de următoarele poduri: podul peste pârâul Monteoru la Nereju; podul peste pârâul Bălașa la Nereju; podul peste pârâul Zăbala la Nereju; podul peste pârâul Chioasa la Paltin; pod peste pârâul Olari la Paltin. Lucrările sunt împărțite în cinci loturi.

Totodată, Consiliul Județean are în derulare lucrările de reabilitare a podului situat pe DJ 204 D, sector Vulturu – Hîngulești – Maluri. Valoarea totală a investiției este de 6.133.421,50 lei (inclusiv TVA).

La toate aceste investiții vor fi executate lucrări la calea de rulare și trotuare, suprastructură, reparații pile, reparații culei, racorduri cu terasamente, lucrări la albie. De asemenea, administrația județeană are în derulare și proiectul de investiții „Construire pod din beton armat peste pârâul Alba pe DJ 205k, km. 0+350 conform H.G. Nr. 540/2000, respectiv km. 0+588, conform ridicare topografică actualizată, comuna Răcoasa, sat Mărăști, județul Vrancea“. Valoarea estimată a investiției este de 3,8 milioane de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here