Festivalul „Florentin Delmar” de la Focșani va fi organizat în 19-20 noiembrie

0
203

Au început înscrierile de participare la concursul de muzică ușoară românească ”Florentin Delmar”, ediția 2021, organizat la Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” Focșani. Înscrierile online vor fi realizate până la data de 31.10.2021, ora 15:00, la adresa de e-mail: ateneulpastia@yahoo.com. Concursul de interpretare se va desfăşura în data de 19.11.2021, de la orele 19:00, în Sala Mare a Ateneului Popular “Maior Gheorghe Pastia” Focșani. Premierea va avea loc în data de 20.11.2021, în cadrul Galei Festivalului – Concurs Național de Muzicã Uşoarã Româneascã ”Florentin Delmar”, începând cu orele 19:00. 19 și 20 noiembrie vor fi zile de care sperăm să vă aduceți aminte cu mare bucurie. Prieteni vechi și noi ni se alătură la a 46-a ediție a celui de al doilea cel mai îndelungat festival de gen din țară. Premiile vor fi mai multe, colaborările mai semnificative, distracția mai mare, se arată în anunțul Ateneului Popular “Maior Gheorghe Pastia”.

Regulamentul concursului, publicat de Ateneul Popular, arată că la concurs pot participa tineri cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani (împliniți), care nu au câștigat trofeul nici unei ediții precedente a Festivalului „Florentin Delmar”. În concurs vor fi prezentate, de către fiecare concurent în parte, câte două melodii de muzică ușoară din repertoriul exclusiv românesc, cu negative puse la dispoziție de către fiecare concurent în parte. Juriul va putea acorda un Premiu Special pentru cea mai bună interpretare a uneia dintre aceste melodii. Jurizarea acestui premiu se va face separat de interpretarea și prezentarea generală a concurenților. Festivalul de Muzică Ușoară „Florentin Delmar” împlinește 46 de ani iar premiile oferite de organizatori sunt menținute la nivelul din anii trecuți.

Trofeul „Florentin Delmar” va avea o valoare de 10 mii lei, se vor oferi premiul I – 5 mii lei, premiul II – 4 mii lei, premiul III – 3 mii lei, iar premiul special al juriului o mie de lei. Trofeul va fi acordat unui singur participant. În cazul egalității de puncte, va avea câștig de cauză concurentul care a interpretat o piesă din repertoriul compozitorului Florentin Delmar, se arată în Regulamentul concursului. Festivalul „Florentin Delmar” este o manifestare artistică de nivel național, organizată de Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” Focșani, Primăria Municipiului Focșani, Consiliul Local Focșani, în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România.

          Etapele de desfășurare a Festivalului Florentin Delmar:

  1. ÎNSCRIEREA ONLINE – va avea loc până la data de 31.10.2021 ora 15:00, la adresa de e-mail: ateneulpastia@yahoo.com.
  2. PRESELECȚIA ONLINE – va avea loc în perioada 02 – 05.11.2021.

III. CONCURSUL de interpretare se va desfăşura în data de 19.11.2021, de la orele 19:00 , fiecare concurent având obligaţia de a prezenta două piese. Locul de desfășurare: Sala Mare a Ateneului Popular „Maior Gheorghe Pastia” Focșani.

  1. PREMIEREA – va avea loc în data de 20.11.2021, în cadrul Galei Festivalului – Concurs Național de Muzică Uşoară Românească „Florentin Delmar”, începând cu orele 19:00.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here