VIDEO și FOTO! Peste 40 de polițiști și specialiști silvici în două zile de controale; amenzi și lemn confiscat

0
255

 

CONTROALE PENTRU COMBATEREA ILEGALITĂȚILOR SILVICE

În perioada 16-17 septembrie a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică și cei ai Secțiilor de Poliție Rurală Golești, Gugești, Vidra și Panciu, alături de specialiști din domeniul silvic au acționat în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale rezultate din punerea în valoare, exploatarea, transportul, prelucrarea și comercializarea materialelor lemnoase.

În cadrul activităților au fost efectuate 14 controale, din care 4 la depozite de materiale lemnoase și 10 la instalații de prelucrare a materialului lemnos. Totodată, polițiștii au constatat 4 infracțiuni la regimul silvic, fiind întocmite dosare penale. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, valoarea acestora fiind de 63.000 lei, în conformitate cu Legea nr. 171/2010. A fost dispusă măsura complementară de confiscare a peste 338 m.c. material lemnos, cu o valoare de peste 80000 lei.

Exemple:

În urma unui control efectuat la o instalație de prelucrare a materialului lemnos din municipiul Adjud, polițiștii au constatat faptul că, operatorul economic a expediat în cursul lunii spetembrie a.c., cantitatea totală de 75 m.c. material lemnos, fără documente legale de proveniență. Pentru neregulile constatate, societatea comercială a fost sancționată cu amendă în cuantum de 10000 lei, fiind dispusă măsura complementară a confiscării valorice a cantității de material lemnos, în cuantum de 7450 lei.

La o altă instalație de prelucrare a materialului lemnos, din comuna Păunești, polițiștii au constatat faptul că, operatorul economic a expediat cantitatea de 42 m.c. material lemnos, fără documente legale de proveniență. De asemenea, societatea comercială ar fi deținut în incinta depozitului material lemnos, fără documente de proveniență. Societatea comercială a fost sancționată cu amendă în cuantum de 10000 lei, fiind dispusă măsura complementară a confiscării contravalorii cantității de 42 mc. material lemnos, în cuantum de peste 25000 lei.

În activități, au fost angrenați peste 40 de polițiști și specialiști silvici.

Comunicat de presă IPJ Vrancea, 20 septembrie 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here