Închisoare cu suspendare, pedeapsa pentru un șofer care a încercat să mituiască un polițist vrâncean

0
1374

La un dosar penal pentru conducere fără permis, un șofer a reușit să își adauge și o acuzație de dare de mită, după ce a încercat să îi ofere bani polițistului care îl trăsese pe dreapta. Bărbatul fusese oprit pe 28 iunie anul acesta în trafic, de un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vrancea – Secția 2 Poliție Rurală Gugești, iar în urma primelor verificări a rezultat că șoferul avea permisul de conducere suspendat. Pentru că știa că aceasta înseamnă dosar penal, șoferul i-a oferit agentului de poliție suma de 2.000 de lei. Însă în loc să își rezolve problemele, gestul său i-a agravat situația.
„Inculpatul a încercat să-i ofere polițistului o sumă de bani pentru a-l scăpa de răspunderea legală, însă agentul de poliție a declinat oferta și a sesizat Serviciul Județean Anticorupție Vrancea. La data de 29 iunie a.c., polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vrancea, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, l-au prins în flagrant pe inculpat, după ce acesta a remis suma de 2.000 de lei pentru a nu fi dispuse măsurile legale în cadrul dosarului penal în care era cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vrancea au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea a dispus încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției cu un inculpat, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de dare de mită și conducere a unui autovehicul fără permis de conducere, stabilind o pedeapsă de 2 ani și 5 luni închisoare cu suspendarea executării acesteia pe un termen de supraveghere de 3 ani. Dosarul a fost trimis Tribunalului Vrancea în vedearea confirmării acordului de recunoaștere”, au transmis reprezentanții DGA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here