VIDEO: Vrâncioaia. A fost inaugurată școala de la Ploștina

0
1140

Primăria Vrâncioaia a inaugurat, ieri, noua Școală de la Ploștina prin care sunt asigurate cele mai bune condiții de educație elevilor din acest sat. Noua școală de la Ploștina face parte din proiectele inițiate de primarul Ionică Danțiș pentru a moderniza unitățile de învățământ din comuna Vrâncioaia, astfel încât să fie respectate toate criteriile pentru obținerea autorizațiilor sanitare. Construcția noii școli nu a fost un proiect ușor, mulți locuitori, inclusiv cadre didactice, fiind reticenți că elevii vor învăța în școală nouă din acest an școlar. Evenimentul de ieri a început cu o slujbă religioasă de sfințire a noii unități de învățământ și un mic spectacol artistic al copiilor din comună. Pentru realizarea acestei investiții prin PNDL m-am zbătut cu echipa de la Primărie, cu Eugen Curmei, cu domnul secretar, cărora le mulțumesc, inclusiv constructorului, inițial oamenii nu credeau că va fi gata la timp această investiție. Este o construcție care face cinste comunei, un proiect bine conceput, care respectă toate normativele de igienă și de sănătate publică”, a spus primarul Ionică Danțiș.

Edilul a adăugat că, după finalizarea acestei investiții, copiii din Ploștina au condiții moderne la această școală, cu toalete în interior, centrală termică, fosă septică. Copiii trebuie să fie doar atenți la cursuri și să ducă mai departe tradiția școlii din Vrâncioaia. La urez succes copiilor în noul an școlar, multă sănătate și să fie foarte atenți la orele de curs, a spus primarul Danțiș. Următoarea investiție la această unitate școlară va fi amenajarea curții și a unui loc de joacă. Aceste lucrări nu au fost cuprinse în proiectul inițial care a fost finanțat prin PNDL dar vor fi realizate de administrația locală în perioada următoare. În prima etapă va fi achiziționat un teren lângă școală după care se va trece la realizarea împrejmuirii și amenajarea lui. „Împreună cu membrii Consiliului Local am găsit o soluție, să cumpărăm o suprafață de teren, după care se va face următoarea investiție, împrejmuire și amenajarea terenului, a explicat primarul din Vrâncioaia.

Valoarea investiției de la Ploștina a fost de 700 mii lei, inclusiv achiziția de dotări, mobilierul școlar, centrala termică, din care 633 mii de la bugetul de stat. În Vrâncioaia sunt în derulare mai multe proiecte de investiții însă finalizarea acestora nu depinde doar de eforturile administrației locale. Lucrările se derulează în funcție de fondurile alocate de minister iar situația economică actuală este una delicată din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcție. În acest context economic, firmele de construcții sunt reticente în preluarea unor lucrări ale căror valori au fost estimate în baza prețurilor materialelor de acum 3-4 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here