Toate drumurile comunale din Vulturu vor fi asfaltate

0
892

Societățile Citadina SRL și SPC Elite Consulting SRL vor realiza proiectul de investiții ,,Modernizare drumuri de interes local, Comuna Vulturu”, etapa a IV-a. Cea de-a patra etapă are o valoare de peste 2 milioane de lei. Este vorba de reabilitarea și asfaltarea a peste 15 kilometri de drumuri comunale din satele Hîngulești, Vulturu și Boțîrlău. Finanțarea este asigurată prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI). Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 14,5 milioane de lei, plus TVA. Proiectul a fost împărțit în patru etape.

Primarul comunei Vulturu Nicușor Păcuraru a anunțat că recent au fost finalizate lucrările de asfaltare a 5,5 kilometri de drumuri locale reprezentând etapa a III-a, a proiectului ,,Modernizare drumuri de interes local, Comuna Vulturu”.

Edilul a ținut să reamintească faptul că mai are în derulare și proiectul de investiții „Asfaltare drumuri de interes local în comuna Vulturu“, proiect ce are o valoare de 4,4 milioane de lei. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, (PNDL), etapa a II-a. În cadrul acestui proiect vor fi asfaltați 7 kilometri de drumuri locale, în satele Boțîrlău, Vulturu, Hîngulești și Maluri. Lucrările constau în balastare, realizarea de șanțuri pentru colectarea apelor pluviale și asfaltarea acestor drumuri.

Vă reamintim că autoritățile locale din Vulturu continuă lucrările și la proiectul „Înființare sistem de canalizare în satele Vulturu, Hîngulești și Maluri“. Lucrările sunt realizate de societatea Omni Construct Logistic SRL. Valoarea de adjudecare a investiției este de peste 12 milioane de lei. În cadrul acestui proiect va fi realizată o rețea de colectare ape uzate realizată pe o lungime totală de 16.437.69 ml. Proiectul mai prevede amplasarea a 908 cămine de racord, dar și amplasarea a 7 stații de pompare ape uzate (Vulturu: 3 buc, Hângulești: 1 buc, și Maluri: 3 buc). Tot în cadrul acestui proiect vor mai fi realizate: o conductă de transfer Vulturu- Hângulești pe o lungime totală de 1369.93 ml; o conductă de transfer Maluri-Hîngulești pe o lungime totală de 2590.82 ml; conducte de refulare în Vulturu pe o lungime totală de 781.19 ml.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here