GALERIE FOTO: Se asfaltează drumul județean DJ 252, sectorul Lespezi-Homocea

0
898

Președintele Consiliului Județean Vrancea Cătălin Toma a mers ieri pe drumul DJ 252, sectorul Lespezi-Homocea, drum aflat în plin proces de reabilitare, pe care se toarnă strat nou de asfalt. Acesta a fost însoțit de vicepreședintele Ionel Cel-Mare și primarul comunei Homocea, Vasile Petrea. „Asfaltăm DJ 252, drum care face legătura între Lespezi şi Homocea, până la Ploscuțeni! 4 kilometri de drum județean vor fi reabilitați! Covorul asfaltic este de calitate, iar oamenii sunt mulțumiți!“, a scris președintele Cătălin Toma pe pagina sa de facebook.

Administrația județeană are în derulare mai multe proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea unor drumuri și poduri. Printre acestea, CJ Vrancea are în derulare lucrările de execuție la patru drumuri județene, finanțate prin Programul Operațional Regional, proiecte inițiate și demarate de fostul președinte Marian Oprișan. Este vorba despre: „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Limită judeţ Buzău – Voetin – Sihlea – Obrejiţa – Tâmboieşti- Bordeşti cu conectivitate directa la reţeaua TEN –T“; „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Focşani – Goleşti – Vârteşcoiu – Odobeşti cu conectivitate directa la reţeaua TEN –T“; „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Dumbraveni – Gugesti – Popeşti – Urechești – Budești – Cotești – Blidari – Bonțești – Dălhăuți – Faraoanele- Rîmniceanca-Beciu-Odobeşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN –T“; „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Gologanu – Slobozia Ciorăşti – Coteşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN–T“.

Valoarea totală a acestor patru investiții este de aproximativ 238 milioane de lei, adică aproximativ 52 milioane de euro, de care vor beneficia peste 90.000 de locuitori ai județului Vrancea.

Un alt drum județean aflat în plin proces de reabilitare este DJ 204 D, pe sectorul Vulturu – Hînguleşti – Maluri, pe o lungime de 3 kilometri. Drumul este prins într-un program de reabilitare și modernizare. Valoarea totală a proiectului este de 17,5 milioane de lei, obiectivul fiind finanțat în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală 2. „Vrâncenii din Vulturu așteaptă de ani de zile să circule civilizat pe tronsonul respectiv și vor reuși să facă acest lucru în perioada următoare!“, a declarat președintele Cătălin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here