VIDEO și GALERIE FOTO: Școala a început, Primăria Focșani vrea să reia cursele dedicate elevilor din municipiu

0
782

Primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă a participat, ieri, la festivitățile de deschidere a anului școlar la mai multe unități de învățământ din municipiu. Edilul le-a transmis celor prezenți că administrația locală susține învățământul din municipiu. Astăzi am retrăit emoția primei zile de școală, alături de elevii claselor pregătitoare, de generală sau de liceu. Mi-ar fi plăcut să salut personal toți elevii din Focșani, dar ceremoniile de deschidere, organizate cam în același timp, mi-au permis să ajung doar la Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare,  Colegiul Național Pedagogic Spiru Haret și la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, la inaugurarea Căminului Internat, încă unul dintre proiectele municipalității de reabilitare a infrastructurii școlare cu finanțare din fonduri europene.

          Gândurile mele se îndreaptă însă către TOȚI elevii focșăneni alături de care am fost și voi NECONDIȚIONAT. Le doresc sănătate, minte ageră, sete de carte şi numai note bune Felicit părinţii și profesorii, la acest eveniment important din viaţa copiilor și elevilor lor, dorindu-le multă răbdare și putere de muncă, dragoste şi înţelepciune, pentru a creşte şi educa personalităţi ce în mod cert vor aduce mai târziu cinste și onoare școlii și comunității noastre.

          Un mesaj special am și pentru prichindeii care au făcut azi primii pași pe Drumul Educației Școlare, pe care îi vor asocia mereu cu primul clopoţel, cu primul profesor și cu primul ghiozdan. Dragii mei, ați pășit într-o lume nouă, plină de tainele cărților și ale învăţăturii, iar drumul pe care ați pornit azi vă doresc din toată inima să vă aducă peste ani și ani bucuriile și împlinirile pe care sunt sigur că veți face tot posibilul să le meritați din plin. Tuturor, vă urez mult succes în noul an școlar, a transmis primarul Cristi Misăilă.

La Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu”, primarul Misăilă a amintit de proiectul prin care se dorește construcția unui nou corp de clădire, necesar pentru această unitate școlară renumită din municipiu. De asemenea, primarul a făcut un apel către părinți și profesori pentru a verifica dacă sunt părinți care doresc să vină copiii la școală cu acele curse speciale dedicate elevilor. În funcție de solicitările venite din partea părinților vor fi reînnoite aceste trasee speciale prin care se asigură transportul gratuit și în siguranță al copiilor.

La evenimentul de la Școala „Duiliu Zamfirescu” au fost prezentate mesaje din partea Inspectoratului Școlar General, din partea Ministerului Afacerilor Interne. A fost o zi cu mare încărcătură emoțională pentru elevii, părinții și cadrele didactice din județul Vrancea care au participat, alături de inspectorii școlari și oficialitățile județene, la activitățile prilejuite de deschiderea festivă a anului școlar 2021-2022. Le urăm mult succes tuturor!, au transmis reprezentanții ISJ Vrancea.

Nu în ultimul rând, directorul Școlii, Mitrița Dumitrache, a amintit de performanțele obținute de elevi în ultimul an școlar. Ne mândrim cu un loc unu la nivelul județului în rândul școlilor generale, cu o medie la evaluarea națională de 8,24 și la admitere de 8,46. Toți elevii, 101 elevi, au participat la examen și au reușit să își vadă visul împlinit. Sunt convinsă că ei ne vor face cinste și îi așteptăm să vină cu drag în școală”, a spus directoarea Școlii „Duiliu Zamfirescu”.

La Colegiul Național Unirea din Focșani, baloanele au făcut din ceremonie una cu adevărat specială. 155 ani de UNIREA, 155 baloane galben-vișinii, cel puțin 155 de dorințe care să se îndeplinească în noul an școlar! Succes!, a transmis directorul Cornel Noană.

La Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani, au fost chemați „bobocii” în prima zi de liceu, iar „veteranii” sunt așteptați de astăzi, cu scaune albastre noi, cu table noi, cu săli de clasă proaspăt văruite și cu speranța că în acest an școlar vom avea multe realizări deosebite împreună, atât în activitățile școlare, cât și în cele extrașcolare. Succes tuturor!, după cum se arată într-un mesaj pe pagina de Facebook a Colegiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here