Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu Vrancea devine centru DIGITAL CITIZEN

0
235

Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea va înființa un nou serviciu de bibliotecă, prin crearea unui centru de învățare digitală pentru comunitate, oferind programe la standard recunoscut internațional.

Acest serviciu este posibil deoarece Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea a participat, prin bibliotecarele Liliana Cristea și Diana Rădună, la programul Train-The -Trainers, organizat de ECDL România, în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România.

Bibliotecarele care au parcurs acest program au devenit, astfel facilitatorii centrului de învățare digitală, de care vor putea beneficia atât bibliotecile comunale din Vrancea, cât și utilizatorii bibliotecii județene – copii, adulți și seniori. Ne adresăm, astfel, tuturor celor care vor să-și depășească limitele și să înceapă să utilizeze corect și susținut tehnologia.

Primele grupe de pregătire, evaluare și certificare Digital Citizen se vor derula începând cu luna octombrie, cu suportul ECDL România. Toți cei care își doresc să participe la aceste cursuri sunt așteptați începând cu luna octombrie, să se înscrie la Centrul de Formare din strada Maior Gheorghe Sava nr. 4.

Grupele se vor forma în funcție de numărul de solicitări și vârsta participanților.

Participanții la programul organizat la bibliotecă vor dobândi abilitățile necesare pentru a înțelege modul de folosire a calculatorul, modul de navigare printre fișierele de pe Desktop și cum se stochează un fișier, cum să creeze, salveze și să editeze un document, cum să utilizeze un motor de căutare și cum să comunice online prin email și mesagerie instant.

*ECDL ROMÂNIA este Operatorul Național al licenței ECDL in România, cu o rețea de peste 800 de centre de instruire și testare acreditate pe întreg teritoriul țării. Prin rețeaua de Centre de Testare ECDL dezvoltată la nivel național si prin proiectele derulate, ECDL ROMÂNIA asigură tuturor oportunitatea de a obține și de a-și certifica la standard internațional și pe un anumit nivel competențele digitale.

 

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here