Profesoara Mioara Ghiu, de la Colegiul Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani, a ieșit la pensie după 42 de ani de activitate

0
4573

După mai bine de patru decenii de activitate în învățământ, prof. Mioara Ghiu se pensionează, lăsând în urmă multe generații de elevi cărora le-a insuflat dragostea față de tainele limbii lui Molière, ale culturii și civilizației franceze. După ce a absolvit Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani, prof. Mioara Ghiu, originară din Odobești, a urmat Facultatea de Filologie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, secția Română-Franceză. În primii ani de activitate, prof. Mioara Ghiu a fost educatoare, devenind colegă de catedră cu foștii profesori din Focșani. Încă din timpul liceului, prof. Mioara Ghiu a descoperit pasiunea pentru limba franceză, datorită regretatei profesoare Doina Cîmpeanu, astfel că, la scurt timp după ce a intrat în învățământ, prof. Mioara Ghiu a devenit profesor de limba franceză. Din cei 42 de ani de activitate didactică, timp de 38 de ani, prof. Mioara Ghiu a predat la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani.

Unii dintre elevi i-au urmat exemplul în carieră, lucru care i-a adus o mare satisfacție profesională prof. Mioara Ghiu. De-a lungul anilor, profesoara s-a bucurat de aprecierea și respectul colegilor de catedră, dar și de prețuirea și dragostea elevilor săi, astfel că despărțirea de mediul didactic este dificilă. „Am avut privilegiul să lucrez într-un colectiv didactic de excepție, alături de oameni de calitate, dedicați profesiei și copiilor. După atâția ani petrecuți aici, pot afirma cu toată responsabilitatea că, a preda la Pedagogic este o stare de spirit în care profesionalismul și dăruirea merg mână în mână cu performanța. Elevii care aleg liceul nostru știu lucrul acesta și rezonează cu profesorii lor. Mândria de a fi lucrat alături de astfel de elevi și profesori rămâne o mare bucurie personală. Le doresc tuturor multă sănătate și putere de muncă, având convingerea că satisfacțiile personale și recunoștința elevilor le vor răsplăti pe deplin eforturile”, spune prof. Mioara Ghiu.

Îi dorim prof. Mioara Ghiu multă sănătate și liniște sufletească pentru a se putea bucura pe deplin de acest nou început!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here