ULTIMA ORĂ! Prefectura Vrancea numără focarele de Covid din Spitalul Județean ca în Caragiale

0
3049

Instituția Prefectului Vrancea a ajuns să numere focarele de Covid-19 ca în cunoscuta operă „O scrisoare pierdută” de I. L. Caragiale. Pe principiul „două la prefectură, două la primărie, unul la şcoala de băieţi… unul… la şcoala de fete…”, Prefectura Vrancea anunță astăzi că a găsit 3 astfel de focare la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani și că s-a implicat de urgență. Practic, s-a făcut o ședință a Grupului Tehnic Suport Covid-19, iar la capitolul „și altele” s-au notat pe foaie câteva cifre, despre care conducerea unității medicale arată că nu sunt chiar conform cu realitatea.

Potrivit unui comunicat postat de Prefectura Vrancea pe Facebook, „sub aspect epidemiologic, reprezentanții DSP Vrancea au prezentat situația celor 3 focare de infecție identificate în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani în secțiile de Ortopedie, Chirurgie Plastică și Chirurgie Generală. Doamna dr. Lazăr Janina a semnalat faptul că din cei 34 de pacienți și 8 cadre medicale infectați, doar 2 cadre medicale erau vaccinate anticovid. Totodată, sursa focarelor de infecție a fost asociată actului medical, ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție de către personalul medical din spital.

Măsurile adoptate de reprezentanții DSP Vrancea au fost următoarele :

a) Izolarea celor 3 secții
b) Trasportarea pacienților infectați cu simptomatologie care necesitau intervenție chirugicală la Spitalul Suport-covid din municipiul Adjud
c) Externalizarea și izolarea la domiciliu a pacienților infectați fără simptomatologie și care nu prezentau urgență de operare”.

Posibil comunicatorul Prefecturii să fi vrut să scrie „externarea pacienților”, dar și limba română rămâne o taină pentru profesioniștii conduși de cel mai cel prefect Gheorghiță Berbece. Ca și matematica, dacă punem față în față situația prezentată de reprezentanții Spitalului Județean. Nu că nu ar exista cazuri de Covid-19, dar, din ce se explică într-un comunicat, situația nu este de o asemenea amploare cum o prezintă Prefectura Vrancea. „Avem focar doar în Secția de Chirurgie generală, secție ce cuprinde și compartimentul de Chirurgie plastică. În momentul de față, sunt 12 pacienți pozitivi și cinci cadre medicale. La momentul actual, nicio persoană nu prezintă formă gravă a bolii. Măsurile au fost luate rapid. S-au retestat toți pacienții internați pe Secție, iar cei pozitivi au fost izolați imediat. De asemenea, a fost retestat întreg personalul medical și s-au suspendat timp de 14 zile internările programate”, se arată într-un comunicat transmis de Spitalul Județean. Cât despre Ortopedie, focarul se pare că a constat într-un singur caz pozitiv confirmat, acum peste o săptămână.

foto cu rol de prezentare: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here