Mai multe drumuri locale din Cotești vor fi asfaltate

0
428

Primăria Cotești continuă proiectele de reabilitare și modernizare a străzilor și drumurilor de interes local. În acest sens, Primăria Cotești a scos la licitație proiectul de investiții privind „Refacere și modernizare drumuri de interes local în comuna Cotești”, valoarea achiziţiei estimativă fiind de 1.222.407,00 lei, fără TVA. Se propune modernizarea și refacerea următoarelor drumuri secundare și drumuri comunale: drumuri secundare în lungime totală de 2.887,23 m: Strada Cenușari; Strada Credinței; Strada Eternității; Strada Trandafirilor; Strada Zefirului. Drumuri comunale în lungime totală de 3.069,40 m din care amintim: DC 147 A – Strada Izvor; DC 147 A – Strada Trandafirilor; DC 148 A – Strada Răsăritului – două tronsoane; DC 148 A – Strada Cenușari; DC 148 B – Strada Eternității; DC 148 – Strada Răzoare. Lungimea totală a drumurilor propuse pentru modernizare prin acest proiect este de aproape 6 kilometri.

Aceste drumuri sunt prevăzute cu șanțuri de pământ, iar prin prezentul proiect se dorește betonarea acestora. Lungimea totală a șanțurilor ce urmează a fi betonate este de 7.941 ml. De asemenea, pe Strada Cenușari sunt propuse pentru amenajare un număr de 2 accese la proprietăți mici de 2×2 m și 31 de accese la proprietăți mari de 5×2 m. Accesele sunt prevăzute cu tuburi din beton armat cu diametrul de 600 mm peste care se toarnă o placă din beton clasa C 32/40 de 16 cm. Accesele vor fi amenajat cu timpane cu dimensiunile 1. 5×0.25×0.25 m. Aceste drumuri se găsesc în prezent într-o stare bună, carosabilul acestora fiind modernizat prin proiectul inițial, dar șanțurile prevăzute au fost de pământ. În cazul unor precipitații abundente șanțurile de pământ se macină afectând carosabilul, iar pentru a evita astfel de evenimente nedorite acestea se vor amenaja cu beton clasa C32/40”, se arată în descrierea pe scurt a investiției.

Primăria Cotești mai are în derulare un proiect care vizează refacerea drumurilor și malul drept al pârâului Argintul, afectate de calamități naturale în luna iunie 2020. De asemenea, autoritățile locale din Cotești vor reabilita, extinde, moderniza, dota și împrejmui Școala gimnazială cu clasele I-VIII din Cotești. În acest sens, Primăria Cotești a scos la licitație proiectul de investiții mai sus amintit, iar licitația organizată pe SEAP a fost câștigată de societatea Conbeta. Valoarea de adjudecare a investiției este de 729 de mii de lei. Primăria Cotești mai are în derulare un proiect ce vizează extinderea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea Şcolii gimnaziale „Nicolae Rădulescu”, din satul Budești. Valoarea investiției este estimată la 4,7 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here