Se toarnă asfalt pe DJ 205 C, sectorul Goleşti – Cîrligele

0
1011

Președintele Consiliului Județean Vrancea Cătălin Toma a mers ieri pe DJ 205C Focşani – Goleşti – Vîrteşcoiu – Odobeşti, drum pe care au început lucrările de asfaltare. Acest drum este reabilitat în cadrul proirectului „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Focşani – Goleşti – Vîrteşcoiu – Odobeşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN-T”. Toma a fost însoțit de vicepreședintele Ionel Cel Mare și primarul comunei Golești, Alexandru Zar. Practic, în aceste zile se asfaltează DJ 205 C, sectorul de drum Golești-Cîrligele, pe o lungime de 2,5 kilometri, acesta fiind ultimul sector rămas de asfaltat din zonă. „Dorim să finalizăm cât mai repede lucrările de modernizare la acest drum județean atât de important pentru vrânceni!”, a precizat Cătălin Toma. Primarul comunei Golești, Alexandru Zar, i-a spus șefului administrației județene că deși lucrarea în sine este una foarte bună și necesară, există și un minus, anume că descărcarea circulației de pe acest drum nu se face prin intermediul unui sens giratoriu așa cum a solicitat de mai multe ori. Acesta a precizat că aceasta ar fi fost una din dorințele celor care tranzitează zilnic acest drum și care se plâng de accesul dificil în DN 2 E 85. „Oamenii nu știu cine administrează DN 2, ei vor să rezolvăm această problemă, dar nu stă în putința noastră”, a spus Alexandru Zar.

De reținut că în urma realizării lucrărilor de reabilitare și modernizare, aproximativ 30.000 de locuitori din localitățile cu acces la DJ 205C (oraşul Odobeşti și comunele Coteşti, Goleşti, Cîrligele, Cîmpineanca, Vîrteşcoiu) vor beneficia de condiții mult îmbunătățite de trafic. Valoarea totală a contractului este de 32.081.900 lei cu TVA inclus (echivalentul a 6.974.326 euro), în care sunt incluse execuția lucrărilor și organizarea de șantier, serviciile de proiectare și serviciile de asistență tehnică. Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020, 85% fonduri europene, 13% bugetul național și 2% cofinanțarea locală. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 32 de luni (din care 2 luni este durata de proiectare). Perioada de garanție acordată de constructor este de 120 de luni (10 ani). Vor fi efectuate următoarele lucrări: modernizarea prin refacerea completă a structurii rutiere pentru 15 km din drumul judeţean DJ 205C; lucrări de reabilitare ale podului existent (la km 7+690), cu modificarea elementelor de gabarit actuale și păstrarea suprastructurii; înlocuirea podului existent cu un pod nou (la km 10+800); amenajarea a 13.594 mp trotuare; amenajarea a 28 treceri de pietoni cu semnalizare luminoasă cu panou fotovoltaic; montarea a 150 indicatoare rutiere;  execuţia a 45,5 km marcaj longitudinal; execuţia a 180 m parapete de protecţie;  realizarea de investiţii pentru siguranţa rutieră (marcaje rutiere, indicatoare, borne şi parapete), inclusiv semnalistică luminoasă verticală pentru treceri de pietoni, cu alimentare fotovoltaică (pachet semnalizare rutieră).

Totodată, Consiliul Județean Vrancea are în derulare lucrările de execuție la patru drumuri județene, finanțate prin Programul Operațional Regional, proiecte inițiate și demarate de fostul președinte Marian Oprișan. Valoarea totală a acestor patru investiții este de aproximativ 238 milioane de lei, adică aproximativ 52 milioane de euro, de care vor beneficia peste 90.000 de locuitori ai județului Vrancea.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here