Primăria Răcoasa modernizează sistemul de alimentare cu apă

0
184

Primăria Răcoasa continuă lucrările de modernizare a sistemului de alimentare cu apă din localitate, proiectul având o valoare de 1,1 milioane de lei. Lucrările de execuție includ modernizarea sistemului de alimentare cu apă în comuna Răcoasa, satele Mărăști, Răcoasa, Verdea și Varnița. Astfel, în satul Mărăști pentru suplimentarea sursei de apă va fi refăcut drenul la izvorul de suprafață unde se va monta un cămin de liniștire a apei și două drenuri, va fi montat un rezervor de înmagazinare din beton armat suprateran cu o capacitate de 100 mc care se va echipa atât electric cât și hidraulic. De asemenea va fi montat un sistem de clorinare cu hipoclorit lichid și pompă dozatoare în incinta rezervorului de înmagazinare și se vor înlocui 150 m de țeavă pehd dn 63 mm.

În satul Răcoasa, zona Răcoasa-Răi, se propune înlocuirea drenurilor deteriorate existente cu unele noi, reabilitarea rezervorului prin refacerea tencuielilor la interior cu tencuieli hidroizolante cât și la exterior cu tencuieli ternoizolante, dar și reabilitarea imprejmuirii de regim sever la sursă de înmagazinare. În zona Răcoasa la rezervor Dealu lui Budui vor fi captate 4 izvoare de suprafață, prin drenuri cu filtru invers cu drenuri din țeavă pvc. Totodată, va fi montată țeavă pe o lungime totală de 1.088 metri liniari de la frontul de captare cu cele 4 izvoare la sursă de înmagazinare rezervorul de 200 mc. Va fi montat și un rezervor de înmagazinare suprateran cu o capacitate de 200 mc.

În satul Verdea va fi montat un un rezervor de înmagazinare suprateran de 100 mc care se va echipa atât electric cât și hidraulic. De asemenea, se propune montarea unui sistem de clorinare cu hipoclorit lichid și pompă dozatoare în incinta rezervorului de înmagazinare, pentru a obține o calitate cât mai bună a apei. În satul Varnița va fi montat un rezervor de înmagazinare suprateran cu o capacitate de 60 mc care se va echipa atât electric cât și hidraulic. De asemenea, se propune montarea unui sistem de clorinare cu hipoclorit lichid și pompă dozatoare în incinta rezervorului de înmagazinare, pentru a obține o calitate cât mai bună a apei. Tot la capitolul investiții, Primăria Răcoasa va construi o sală special amenajată pentru ședințele Consiliului Local. Valoarea investiției este estimată la 714 mii lei, construcția va avea regim de înălțime parter și va avea următoarele spații funcționale: sală de ședințe, hol, magazie, oficiu, grup sanitar bărbați, grup sanitar femei, centrală termică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here