VIDEO și GALERIE FOTO: Catedră de română la Colegiul Unirea din Focșani, ocupată de o profesoară cu 10 la Titularizare; multe posturi în învățământul primar, la Sl. Bradului

0
5217

Miercuri, în sala de ședințe a Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Vrancea, a avut loc ședința de repartizare pentru ocuparea posturilor/catedrelor vacante în Vrancea, în baza rezultatelor obținute la concursul național de ocupare a posturilor didactice, ședință organizată de comisia de mobilitate a IȘJ Vrancea. De precizat că ieri au fost repartizate doar posturile care sunt viabile pe o perioadă de cel puțin 4 ani și care sunt publicate spre angajare pe perioadă nedeterminată. „Anul acesta au fost 42 de repartizări cu note peste 7, pe perioadă nedeterminată și 13 titularizați care, anterior, au fost angajați cu contract de muncă pe durata de viabilitate a postului/catedrei‟, a precizat Cătălin Mocanu, purtătorul de cuvânt al IȘJ Vrancea.

Graficul pentru ședința de repartizare a fost următorul: 09:00-10:30 – candidații cu note peste 7, angajați cu contract de muncă pe perioada de viabilitate a postului; 10:30-11:10 – învățători; 11:15-12:15 – educatoare;

12:20-12:35 – Limba și literatura română, Limba engleză, Fizică și Informatică; 12:40:13:00 – Educație fizică și sport; 13:05-13:00 – Educație muzicală (artă vocală, muzică instrumentală; TSD), Educație plastică și Arta actorului; 13:35-14:20 – Discipline tehnice (Aeromodele, Industria alimentară, PIP-alimentație publică, PIP-tectile, Protecția mediului) și 14:25-14:45 – Matematică și alte discipline. „Pentru învățământul preșcolar au fost 14 educatoare titularizate în localități precum: Slobozia Bradului, Mera, Țifești și Ciorăști, iar în învățământul primar au fost 17 titularizați, cei mai mulți repartizați la Slobozia Bradului. La Limba și literatura română a fost o singură catedră la Colegiul Național «Unirea» din Focșani ocupată de o candidată care a luat 10 la concurs, la Matematică au fost 3 catedre libere, dintre care una la Liceul cu Program Sportiv din Focșani, iar la Educație fizică și sport au fost 8 catedre printre care unele la Clubul Sportiv Școlar Focșani, Jitia și Urechești. Cam acestea sunt informațiile pe care le am la acest moment‟, a precizat ieri, Cătălin Mocanu. Au fost și candidați care au refuzat postul/catedra vacant/ă din cauza imposibilității de a face naveta din localitatea de domiciliu și cea a unității școlare. „Nu aveam cum să fac naveta. M-am înscris și la facultate, și nu-mi pot împărți timpul în așa fel încât să merg și la facutlate, și la job‟, a explicat una dintre candidate.

Aproape 40% rata notelor peste 7 la titularizare

La sfârșitul lunii iulie, candidații care au susținut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar – sesiunea 2021 (înainte de înregistrarea contestațiilor), au aflat ce rezultate au obținut, iar rata notelor peste 7 (șapte) obținute de candidații care au susținut proba scrisă este de 39,2%, potrivit unui comunicat remis de reprezentanții IȘJ Vrancea. „Procentul notelor între 5 și 7 este de 39,4%.Din promoția curentă  6,3% dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte). 2 candidați au obținut nota 10.La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar s-au prezentat 432 candidați din totalul de 541 de candidați înscriși.

          În centrele de evaluare au fost notate  395 de lucrări, întrucât: 45 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, iar lucrările a 2 candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei‟, conform sursei citate. Candidații care au optat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare) trebuiau să obțină minimum nota 7 la proba scrisă, iar cei care optează pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), trebuie să obțină minimum nota 5 la concurs. În perioada 24-25 august 2021 urmează să aibă loc ședințele pentru repartizarea fracțiunilor de catedră, în ordinea notelor obținute la concurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here