Constanţa: Teatrul de Stat începe programul Serile de vară

0
20

Teatrul de Stat Constanţa începe vineri, 6 august, o mini-stagiune estivală care va cuprinde reprezentaţii la sediu, la Teatrul de Vară Soveja, turnee şi participări la festivaluri importante, dar şi două spectacole ale unor trupe de tineri actori şi balerini constănţeni, anunţă instituţia într-un comunicat remis marţi AGERPRES. Teatrul de Stat va prezenta, pe data de 11 august, spectacolul „Maria Tănase. O poveste‟, de Carmen Lidia Vidu, câştigătoarea din acest an a premiului UNITER pentru regie, în deschiderea stagiunii de vară a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale‟ din Bucureşti, intitulată „Nopţi de vară, sus, pe teatru‟, iar pe 23 august, la Festivalul Internaţional de Teatru din Sibiu, va susţine două reprezentaţii ale spectacolului „Jocuri în curtea din spate‟, de Edna Mazya, pentru care regizoarea Diana Mititelu a câştigat anul acesta premiul UNITER pentru debut.

De asemenea, spectacolul „Ziua Z‟ de Ionuţ Sociu, regia Bobi Pricop, a fost invitat în secţiunea online a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu şi va fi prezentat în data de 24 august, iar spectacolul „8 taţi‟ de Tina Muller, regia Irisz Kovacs, a fost invitat pe data de 25 august la Festivalul ID FEST BACĂU 2021, ajuns la ediţia cu numărul 22. Programul Serile de vară al Teatrului de Stat va începe la sediul instituţiei, vineri, 6 august, ora 20:00, cu spectacolul „Maria Tănase. O poveste‟ şi va continua în weekend-ul următor cu reprezentaţiile „Doi tineri din Verona‟, de William Shakespeare, traducerea: Lucia Verona, regia: Alexandru Mâzgăreanu, şi „Ăştia suntem noi‟, spectacol al trupei de liceeni „Praf de stele‟, coordonator Arina Cojocaru, prezentat de Teatrul de Stat Constanţa, în cadrul Festivalului IDEO IDEIS.

Evenimentul se va încheia marţi, 31 august, în curtea Teatrului de Stat Constanţa care va găzdui, începând cu ora 21:00, Nocturnele de muzică şi poezie dobrogeană. „Asigurăm spectatorii că în Teatrul de Stat Constanţa sunt aplicate toate măsurile de protecţie prevăzute de normele legale în vigoare, în contextul pandemiei de COVID-19. Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanţa pot fi achiziţionate fie online, prin platforma www.mystage.ro, fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanţa – Bulevardul Ferdinand nr. 11‟, se mai specifică în comunicatul Teatrului de Stat Constanţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here