ULTIMA ORĂ! AVERTIZĂRI Cod galben în Vrancea: ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină; inundații pe patru râuri din județ!

0
1780

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi două noi avertizări Cod galben de disconfort termic ridicat, respectiv de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cea din urmă fiind valabilă și pe teritoriul județului Vrancea, în intervalul 04 august, ora 12:00 – 05 august, ora 06:00.
De asemenea, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis astăzi o avertizare hidrologică Cod galben de inundații, care vizează râuri din mai multe județe, printre care și Vrancea.

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : GALBEN
Ziua/luna/anul: 04-08-2021 Ora : 10:00
Nr. mesajului:2
Intervalul : 04 august, ora 12:00 – 05 august, ora 06:00;
Zonele afectate : conform textului și hărții;
Fenomene : instabilitate atmosferică temporar accentuată;
Mesaj :

MESAJ 2
ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate: 04 august, ora 12:00 – 05 august, ora 06:00
Zone afectate: conform textului și hărții
În intervalul menționat, în Moldova, în cea mai mare parte a Munteniei și local la munte și în Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…45 l/mp.
Notă: Fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului.

 

 

ATENTIONARE HIDROLOGICA NR. 84 DIN 04.08.2021

Sursa: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor,  Bucuresti

Ziua/luna/anul: 04.08.2021
Ora: 11:00
Numărul mesajului: 84

FENOMENELE VIZATE:
Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.
BAZINELE HIDROGRAFICE AFECTATE:
Siret, Prut
MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:
Data: 04.08.2021 ora 13:00 – 05.08.2021 ora 09:00
Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, după cum urmează:
COD GALBEN
În intervalul 04.08.2021 ora 13:00 – 05.08.2021 ora 09:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Moldova – afluenții aferenţi sectorului aval S.H. Gura Humorului (judeţele: Suceava şi Neamţ), Bistriţa – afluenții aferenţi sectorului aval S.H. Frumosu (judeţele: Harghita, Neamţ şi Bacău), Trotuș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (judeţele: Harghita, Neamț, Bacău și Vrancea), Putna – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Vrancea), Bârlad – bazin amonte S.H. Negreşti şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Negreşti (judeţele: Neamţ, Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi), Siret – afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Drăgeşti (judeţele: Bacău, Vrancea şi Galaţi), Jijia – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (judeţele: Botoșani și Iași), Prut – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Drânceni (judeţele: Vaslui şi Galaţi).
Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Bacău, Vrancea, Vaslui şi Galaţi.
Harta cu codurile se anexează.
Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenții de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

susă: meteoromania.ro/inhga.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here