Un vrâncean a obligat fete și femei să se prostitueze, a fost condamnat la închisoare, dar consideră că instanța a greșit

0
8931

Închis de mai bine de 5 ani după ce a fost găsit vinovat de mai multe fapte de trafic de persoane și trafic de minori, un vrâncean acum în vârstă de 33 de ani ar vrea ca dosarul său să fie reanalizat. Aceasta pentru că deținutul consideră că a fost pe nedrept pedepsit cu 11 ani și opt luni închisoare, iar instanța de fond nu a luat în calcul infracțiunile ca fiind comise în formă continuată. De altfel, chiar în timpul judecății, vrânceanului i se părea ușor nedrept că este acuzat de mai multe infracțiuni și niciun moment nu a recunoscut în totalitate acuzațiile aduse. Bărbatul a fost reținut la începutul anului 2015 iar ulterior a fost trimis în judecată alături de un alt bărbat și de concubina acestuia, originară din județul Bacău.

„Rețeta” pe care o aplicau cei trei era simplă, explicau la acea dată procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Vrancea: începând cu anul 2013 aceștia au racolat, traficat, transportat cu scopul obligării la practicarea prostituției pentru obținerea de foloase materiale, 8 victime, minore și majore, care proveneau în majoritate din mediul rural, din familii cu situații materiale precare sau instabile, fără suport afectiv sau familial suficient. O parte dintre fete erau traficate inclusiv de vrânceanul de 33 de ani fie în Vrancea fie în județul Suceava, în apartamente închiriate în regim hotelier sau chiar „la stradă”.

La final, instanța a reținut că vrânceanul se face vinovat de trafic de persoane cu circumstanțe agravante și trafic de minori în formă continuată și în stare de recidivă postcondamnatorie așa că pedeapsa finală a fost de 5 ani închisoare sporită cu 1/3 din 20 ani (240 luni), adică 80 luni. De menționat că de-a lungul timpului, condamnatul a tot făcut „vizite” prin instanță cu diverse afaceri judiciare, inclusiv cu cereri de liberare condiționată, pe care ulterior și le retrăgea. Ultima dată chiar pe 21 iulie a.c., când instanța a luat din nou act „de retragerea cererii de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat D. I., în prezent deţinut în Penitenciarul Focşani”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here