ULTIMA ORĂ! Închisoare pe VIAȚĂ în dosarul uciderii afaceristului vrâncean Constantin Chiriţă, zis Telu

0
57564

Magistraţii Tribunalului Vrancea au dat astăzi o primă soluţie în dosarul uciderii omului de afaceri Constantin Chiriţă, zis Telu, patron al unor case de schimb valutar din Focşani.  Acesta a fost împuşcat mortal în seara zilei de 22 februarie 2019, în timp ce se deplasa pe drumul care face legătura între DN 2 E 85 şi comuna Slobozia Ciorăşti. Bogdan Ionuț S. a primit închisoare pe viață, el fiind judecat pentru comiterea mai multor infracțiuni. „(…) condamnă pe inculpatul S (…) Bogdan Ionuț, la pedeapsa detențiunii pe viață, pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat. (…) condamnă pe același inculpat S (…) Bogdan Ionuț la 7 ani și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la tâlhărie calificată. (…) condamnă pe același inculpat  S (…) Bogdan Ionuț la 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. (…) condamnă pe același inculpat la 4 ani și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de uz de armă fără drept. (…) condamnă pe același inculpat la 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. (…) condamnă pe același inculpat la 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere (…)”, se arată în hotărârea instanței de judecată.

Un alt inculpat din dosarul morții omului de afaceri Costel Chiriță este Gheorghe Vasile V. Și el a primit tot închisoare pe viață pentru omor. „Condamnă pe inculpatul V(…) Gheorghe Vasile, la pedeapsa detențiunii pe viață, pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat. (…) condamnă pe același inculpat (…) la 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la tâlhărie calificată. (…) condamnă pe același inculpat la 4 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. (…). Condamnă pe același inculpat V (…) Gheorghe Vasile, la 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de uz de armă fără drept. (…) condamnă pe același inculpat la 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. (…) condamnă pe același inculpat  la 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de uz de armă fără drept. (…) contopește pedepsele principale stabilite și aplică inculpatului pedeapsa detențiunii pe viață (…)”, a decis instanța în cazul celui de-al doilea inculpat.

Un alt inculpat este Marius Daniel C., care a primit o pedeapsă de 23 de ani de închisoare pentru complicitate la omor. „(…) condamnă pe inculpatul C (…) Marius Daniel, în Penitenciarul Focșani, la 23 de ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la omor calificat. (…) condamnă pe același inculpat C (…) Marius Daniel la 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la tentativă la tâlhărie calificată. (…) contopește pedepsele principale stabilite și aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 23 de ani închisoare la care se adaugă o treime din cuantumul celeilalte pedepse, respectiv 1 an, astfel că inculpatul execută o pedeapsă principală de 24 de ani închisoare (…)” au stabilit judecătorii.

Ultimul inculpat din dosar este Pompiliu Gabriel I. El a fost condamnat printre altele pentru instigare la omor calificat. „(…) condamnă pe inculpatul I (…) Pompiliu Gabriel, la 25 de ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la omor calificat. (…) condamnă pe același inculpat la 4 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la tentativă la tâlhărie calificată. (…) aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 25 de ani închisoare la care se adaugă o treime din cuantumul celorlalte pedepse, respectiv 2 ani și 4 luni închisoare, astfel că inculpatul execută o pedeapsă principală de 27 de ani și 4 luni închisoare (…)”, a  hotărât instanța în  cazul ultimului inculpat.

Cei patru au de plătit și despăgubiri. Ei au fost obligați la plata sumelor de 70.000 lei cu titlu de daune materiale ambelor părți civile; 60.000 lei daune morale pentru fiul victimei și 80.000 lei pentru soția acesteia. Soluția nu este una definitivă.

Constantin Chiriţă, zis “Telu”, patron al unor case de schimb valutar din Focşani, în vârstă de 61 de ani, a fost omorât în seara zilei de 22 februarie 2019, pe drumul care face legătura între DN 2 E85 şi comuna Slobozia Ciorăşti, acolo unde el locuia. S-a întâmplat puţin după ora 19.00 şi nu la mare distanţă de intrarea în comună. Maşina afaceristului, un Mercedes, a fost tamponată de un autoturism de teren. Din această din urmă maşină s-au şi tras două focuri de armă înspre autovehiculul victimei şi ambele au nimerit corpul afaceristului. Un glonţ l-a atins în zona braţului, iar cel de-al doilea în zona inimii, provocându-i decesul.

Nu departe de locul faptei, oamenii legii au găsit maşina de teren cu care s-au deplasat doi dintre inculpați, fiind abandonată. Aceasta avea numere de Anglia, iar deasupra acestora erau montate numere de Suceava. S-a stabilit ulterior că numerele româneşti de înmatriculare erau false. În timpul cercetării la faţa locului, în maşina victimei anchetatorii au găsit o sumă extrem de mare de bani. Este vorba de aproximativ 30 mii euro, 20 mii lire sterline şi câteva sute de mii de lei.

Poliţiştii vrânceni au pus mâna pe principalii suspecţi la trei zile de la comiterea oribilei crime. Bogdan Ionuţ S., Gheorghe Vasile V. şi Marius Daniel C. au fost prinşi la Arad, în timp ce voiau să iasă din ţară prin Vama Nădlac. În aceeaşi zi, ei au fost preluaţi de politiştii vrânceni, care au şi emis alertele pe numele lor, fiind aduşi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru a fi audiaţi. S-a stabilit că omul de afaceri era urmărit de mai mult timp de inculpaţi, aceştia pregătindu-se intens pentru ziua în care sperau să devină bogaţi.

Soluția integrală în cazul celor patru inculpați din dosarul Chiriță poate fi citită accesând link-ul – https://bit.ly/3A3mENy

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here