VIDEO și FOTO! Șofer prins în Focșani după ce a încercat să evite echipajul de poliție. Bărbatul nu deținea permis și era condamnat la închisoare tot pentru infracțiuni rutiere

0
2317

Azi-noapte, Claudiu și Andrei, poliţişti în cadrul Biroului Rutier Focșani făceau parte din dispozitivul care acționa pentru siguranța rutieră-prevenirea consumului de alcool, în municipiul Focșani.

În jurul orei 01.00, au observat că o persoană care conducea din sens opus, la vederea echipajului de poliție, a virat brusc la stânga, pe o stradă laterală.

Au pornit în urmărirea autoturismului iar persoana de la volan, care intrase pe o stradă cu sens interzis, a oprit brusc, la aproximativ 100 de metri.

Cei doi ocupanți au fost legitimați iar bărbatul care se afla la volan, în vârstă de 50 de ani, avea asupra lui doar cartea de identitate.Polițiștii au stabilit că acesta nu deținea permis de conducere și că nu consumase alcool.
Însă Claudiu și Andrei au stabilit imediat că exista un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea, (tot) pentru… pentru infracțiuni la regimul rutier.

În cauză a fost întocmit un nou dosar penal iar bărbatul a fost condus la Penitenciarul Focșani.

Pasagerul, un cetățean străin, de 42 de ani, nu avea asupra lui niciun document iar din primele verificări, se afla în ședere ilegală pe teritoriul României.

Întrucât acesta nu deținea nici documente de călătorie valabile, colegii de la Serviciul pentru Imigrări Vrancea, l-au condus la București, la un centru de cazare, pentru finalizarea verificărilor și luarea măsurilor legale ce se impun, conform OUG 194/2002 R privind regimul străinilor în România.

Autoturismul cu care se deplasau cei doi a fost indisponibilizat și sigilat de către colegii de la Criminalistică pentru că niciunul dintre aceștia nu a putut oferi date despre proveniență/proprietar.

Tura lui Claudiu și Andrei s-a încheiat cu câteva ore peste program dar, cu siguranță, cu satisfacție profesională.
Satisfacția că un eveniment care putea afecta siguranța rutieră, a fost evitat!

Pe aceeași tură, în jurul orei 20.00, în comuna Suraia, același echipaj identificase un alt bărbat, de 44 de ani, în timp ce conducea un autoturism tot fără a deține permis de conducere.

Niciun eveniment rutier în municipiul Focșani în cursul nopții, datorat și prezenței polițiștilor dar și celor cărora le mulțumim că respectă normele rutiere.

Comunicat IPJ Vrancea, 1 august 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here