Au vrut să momească un focșănean de 77 de ani cu o minoră care să-i propună relații sexuale, apoi să-i fure banii; bărbatul a fost tâlhărit

0
8844

Anchetă finalizată în dosarul celor 5 tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, care în luna aprilie au tâlhărit un focșănean de 77 de ani în propria sa locuință. Cei cinci au fost reținuți la câteva săptămâni de la faptă, iar patru dintre aceștia au fost arestați preventiv. Acum, când au fost trimiși în judecată, doi dintre aceștia sunt sub control judiciar, iar trei – toți minori, sunt arestați preventiv. Este vorba despre un tânăr care l-a lovit pe focșănean, tânăra care i-a sustras acestuia din casă suma de 950 de lei, dar și cel care a dat pontul. Acesta din urmă a fost totodată cel care a plănuit totul, deoarece știa că bătrânul locuia singur și că abia luase pensia. (…) constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispuse faţă de inculpaţii T. C. A., în prezent aflată în stare de arest preventiv în Centrul de Detenţie Craiova, trimisă în judecată sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată, C. R. F., în prezent aflat în stare de arest preventiv în Centrul de Detenţie Tichileşti-Brăila, trimis în judecată sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată şi Ş. M., în prezent aflat în stare de arest preventiv în Centrul de Detenţie Tichileşti-Brăila, trimis în judecată sub aspectul comiterii infracţiunii de complicitate la tâlhărie calificată. (…) menţine măsura arestării preventive a inculpaţilor T. C. A., C. R. F. şi Ş. M., dispusă prin încheierea din data de 08.05.2021, pronunţată de Judecătoria Focşani, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 30 de zile, se arăta în ultima încheiere a instanței, care a fost menținută după contestația inculpaților.

Cel care a alertat poliția a fost chiar partea vătămată și, chiar dacă inițial nu și-a adus aminte toate detaliile, ulterior a arătat că a fost atacat în propria locuință de un tânăr, care l-a lovit cu picioarele în zona capului și a corpului, dar și că dintr-o cutie aflată în dormitor îi lipsea suma de 950 de lei. Inculpații aveau să fie identificați grație imaginilor surprinse de camera de supraveghere pe care o avea instalată partea vătămată în locuință.      Mergând pe fir, oamenii legii au reușit să pună cap la cap tot ceea ce se întâmplase în data de 21 mai. Astfel, inculpații s-au întâlnit în acea zi, iar cel care îl cunoștea pe bărbatul de 77 de ani i-a propus minorei arestate să meargă ea la ușa acestuia pentru a-i propune să întrețină relații sexuale, pentru a-l distrage și a reuși să îi fure pensia. Planul nu a mers chiar „ca uns”, pentru că fiind ora înaintată – 2 dimineața, partea vătămată nu a răspuns la ușă, așa că doi dintre inculpații arestați, printre care și tânăra, au intrat în casă pe un geam. Surprinși de partea vătămată, soluția găsită a fost de a-l lua la bătaie, iar în timp ce minorul îl lovea, tânăra a început să caute prin casă bani, îndrumată fiind prin apel video pe Instagram de cel de-al treilea minor arestat. După ce au reșit să ia banii, toți cei cinci inculpați s-au întâlnit în zona Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu” din municipiu și au împărțit prada. În timpul anchetei, inculpații și-au recunoscut pe rând implicarea în fapta comisă, ba chiar doi dintre aceștia au încercat să încheie acorduri de recunoaștere a vinovăției, fiind însă refuzați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here