ULTIMA ORĂ! Rezultate finale pentru examenul de DEFINITIVAT în Vrancea. Numărul promovaților a crescut cu o persoană, după rezolvarea contestațiilor

0
875

În județul Vrancea, rata finală de promovare înregistrată la examenul național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2021), după soluționarea contestațiilor, este de 72% (în creștere cu 0,82 %, comparativ cu rezultatele inițiale – 71, 18%).

Astfel, după evaluarea contestațiilor depuse (24 de contestații), 1 candidat a reușit să obțină promovarea la examenul național pentru definitivare în învățământ, în condițiile în care, după afișarea primelor rezultate, fuseseră declarați promovați 84 de candidați.

Conform legislației în vigoare, pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 124 de candidați. Dintre aceștia, 6 candidați s-au retras. Niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă. Nu s-au înregistrat lucrări anulate în centrele de evaluare.

Astfel, din totalul celor 118 candidaţi cu lucrări evaluate inițial, în urma soluționării contestațiilor 85 de candidați au obținut note situate pe segmentul 8 – 10. Dintre aceștia, 2 candidaţi au fost notați cu 10.

Cadrele didactice care promovează acest examen dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar.

Afișarea rezultatelor finale a avut loc astăzi, 28 iulie 2021, la ora 10:00, atât în centrul de examen, cât și pe site-ul dedicat.

Pentru date suplimentare, inclusiv distribuția notelor/procentelor de promovare pe județe, vă rugăm să consultați dosarul de presă atașat.

 

PREȘEDINTELE COMISIEI JUDEȚENE, INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL ADJUNCT, prof. Daniel Gheorghe GHERASIM

COMUNICAT IȘJ Vrancea, 28 iulie 2021

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here