FOTO: Șah – Focșănenii, în Campionatul Național de șah pe echipe de seniori – Divizia B!

0
30

Federația Română de Șah organizează Campionatul Național de șah pe echipe – Divizia B, care se va desfășura începând cu ediția 2021 într-un nou format, în sistemul “acasă” – “deplasare”. Competiția are loc în regim de un meci la 2-3 săptămâni în perioada 1 iunie – 30 noiembrie 2021. Datele de desfășurare a rundelor au stabilite astfel încât să nu se suprapună cu celelalte competiții oficiale și pe cât posibil nici cu alte competiții private de interes național. O echipă este formată din 4 jucători titulari care concurează în runda respectivă, din care minim 1 junior sub 20 de ani. Lotul de bază al echipei anunțat la înscrierea în competiție nu mai poate fi schimbat, va putea să conțină și un număr de jucători ca rezerve.

Depunerea listei de bază s-a făcut având ca referință ratingul FIDE la 1 mai 2021 și ordinea jucătorilor cu respectarea regulii de 101 puncte rating FIDE s-a făcut pe 25 mai 2021, listă care va fi valabilă ca referință pe întregul sezon. În total s-au înscris 57 de echipe care au fost repartizate pe 9 serii geografice, prima clasată din fiecare serie urmând să se califice în Divizia A pentru anul competițional următor.

Seria a VIII-a, în care vor evolua și două echipe din Vrancea, este formată în total din următoarele 8 echipe: CSM Focșani 2007, CS Olimp Șah Focșani, ACS Smart Galați, CSM Galați, CS Minerva Brăila, Clubul de Șah Diana Galați, CSȘah Club Galați și CS Micul Prinț Brăila.

Echipele vor juca în sistem turneu în seria respectivă, șah clasic cu timp de joc de 90 min / 40 mutari + 15 min KO + 30 sec / mutare iar rezultatele vor fi omologate la Federația Română de Șah și la Federația Internațională de Șah (FIDE).

La Galați, în prima rundă a competiției din seria a VIII-a, CSM Focșani 2007 a jucat cu CS Șah Club Galați și a câștigat cu scorul general de 3 – 1, componenții echipei vrâncene au obținut următoarele rezultate individuale: Alexandru-Ionuț Borza (junior U14 și rating FIDE de 1376) a câștigat la masa 1 cu Andrei Marin (rating FIDE de 1660); Yannis-Raphael Grecu (junior U12 și rating FIDE de 1236) a câștigat la masa 2 cu Ionuț-Gabriel Melnicu (rating FIDE de 1641); Andrei-Danuț Neagu (junior U12 și rating FIDE de 1167) a pierdut la masa 3 cu Octavian Zamfir(rating FIDE de 1346); Patric Andrei Făcîlă (junior U10 și rating FIDE de 1092) a câștigat la masa 4 cu Andrei Zamfir (rating FIDE de 1006)

Tot la Galați, în prima rundă, CS Olimp Șah Focșani a jucat cuACS Smart Galațiși a pierdut cu scorul general de 0 – 4, componenții echipei vrâncene pierzând toate cele patru partide.

În runda a doua a campionatului cele două echipe din Vrancea vor evolua la Focșani pe data de 28 august în compania echipelor CS Șah Club Galați care va juca cu CS Olimp Șah Focșani și CS Micul Prinț Brăila care va juca cu CSM Focșani 2007.

Text și foto, Mihai STRÎMBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here