GALERIE FOTO: Campionatul Național de șah pe echipe de juniori – Patric Făcîlă de la CSM Focșani 2007 a participat cu echipa ACS Smart Galați!

0
40

În perioada 12 – 20 iulie 2021, în Sala Polivalentă din Iași, s-a desfășurat Campionatul Național de șah pe echipe de juniori ediția 2021 la șah clasic, șah rapid și șah blitz. Au participat echipe pentru băieți și fete (4 jucători pentru fiecare echipă participantă) pe grupele de vârstă de U08, U10, U12, U14, U16, U18, U20. iar în urma clasamentelor finale pe aceste grupe s-au acordat titluri naționale primelor trei echipe clasate.

Patric Andrei Făcîlă de la CSM Focșani 2007, junior U10, a fost dublu legitimat la ACS Smart Galați în vederea reprezentării acestei echipe de juniori U10 la fiecare din cele trei probe. Patric a jucat pe masa 1 (echipa a fost formată din 4 jucători), situație în care el a obținut rezultate individuale foarte bune, în compania celor mai buni jucători din țară la categoria sa de vârstă, ca și echipa pe care a reprezentat-o.

Întrecerea de șah clasic s-a desfășurat pe parcursul a 7 runde în sistem elvețian cu timpul de joc de 75 min/40 mutări + 15 min KO + 30 sec/mutare înregistrându-se următoarele rezultate: echipa U10 băieți a ACS Smart Galați a ocupat locul 3 în clasamentul general la egalitate de puncte cu locul 2 și a obținut medalia de bronz, dintre cele11echipe participante, acumulând un total de 11 puncte (cu 4 victorii, 3 egaluri și nici o înfrângere). Pentru ACS Smart Galați au jucat, în ordinea meselor de concurs, Patric Andrei Făcîlă care a realizat 3,5 puncte din 7 posibile, Albert Carpcare a realizat 4,5 puncte din 7 posibile și Filip Dimitriu care a realizat 5,5 punctedin 7 posibile.

Întrecerea de șah rapid s-a desfășurat pe parcursul a 7 runde cu timpul de joc de 15 min + 12 sec/mutare. Echipa U10 băieți a ACS Smart Galați a ocupat locul 3 în clasamentul general la egalitate de puncte cu CSS Târgu Mureș și a primit medalia de bronz, din 11echipe participante, cu un total de 9 puncte (cu 3 victorii, 1 egal și 2 înfrângeri) Au jucat pentru ACS Smart Galați, în ordinea meselor, Patric Andrei Făcîlă care a realizat 4 puncte din cele 6 partide, Albert Carpcare a realizat 4 puncte din 6 partide efectiv jucate și Filip Dimitriu, cu 4 puncte din cele 6 partide.

Întrecerea de șah blitz s-a desfășurat pe parcursul a 7 runde cu timpul de joc de 3 min + 2 sec/mutare. Echipa U10 băieți a ACS Smart Galați a ocupat locul 2, cu medalie de argint, din 10echipe participante, acumulând puncte (cu 6 victorii, nici un egal și o înfrângere). Au jucat pentru ACS Smart Galați, în ordinrea meselor, Patric Andrei Făcîlă, cu 5 puncte din 7 posibile, Albert Carpcare cu 5,5 puncte din 7 posibile și Filip Dimitriu cu 5 puncte din 7 posibile.

Rezultatul individual obținut de Patric este remarcabil având în vedere că el este la prima sa participare la un campionat de nivel național – pe echipe ca și individual! Comportarea sa de excepție la acest concurs este o încununare a muncii intense depuse în cadrul antrenamentelor din cadrul clubului CSM Focșani 2007, o continuitate a rezultatelor constant bune de la diverse concursuri (unele chiar în compania jucătorilor seniori) din ultima perioadă și nu în ultimul rând datorită unor calității personale specifice șahului, dar și părinților săi care cu o răbdare deosebită l-au încurajat și susținut cu multă dragoste și încredere.

Tex și foto: Mihai STRÎMBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here