Căutat de autoritățile italiene pentru viol, găsit în Vrancea după ce a fost depistat băut la volan

0
1881

Condamnat definitiv în Italia pentru viol comis asupra propriei concubine, un bărbat de 49 de ani a scăpat momentan de predarea către autoritățile italiene „grație” unei alte infracțiuni, comise în județul nostru. Bărbatul, originar din județul Bacău, are pe numele său un mandat european de arestare emis de Parchetul General al Republicii de pe lângă Curtea de Apel Italia încă din decembrie 2020 și, chiar dacă în fața instanțelor din România a declarat că este de acord să fie predat autorităților judiciare italiene pentru a executa pedeapsa de 6 ani și 6 luni închisoare pentru viol, procedura a fost amânată. Potrivit motivării soluției preluată de rolii.ro, motivul este simplu: prin ordonanța organelor de poliție din 15 iulie anul acesta, confirmată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Adjud la aceeași dată, bărbatul este suspect într-un dosar pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În dosarul mandatului european de arestare se arată că amânarea predării acestuia în Italia va opera până la soluționarea definitivă a dosarului întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Adjud sau, în caz de condamnare cu executare în regim de detenție, până la punerea în libertate ca urmare a liberării condiționate ori până la executarea pedepsei la termen. Aparent, bărbatul se făcuse nevăzut de ceva vreme din domiciliul său din Italia, unde fusese căutat ultima dată pe 12 decembrie 2020 de jandarmi, un vecin de casă declarând că acesta se întorsese în România într-o localitate necunoscută. În Italia, sentința definitivă pe numele bărbatului de 49 de ani rămăsese irevocabilă din data de 4 decembrie 2020, adică cu doar câteva zile înainte ca acesta să fie căutat pentru a fi „săltat”.

Acesta a fost declarat vinovat de comiterea infracțiunii de viol, (…) din luna decembrie 2004 și cel puțin până la sfârșitul lunii aprilie 2006, numitul B. C., în urma nenumăratelor lovituri aplicate, jigniri, amenințări și presiuni psihologice, a maltratat-o pe concubina sa, cetățeana I. T., mai exact, din motive neînsemnate și de multe ori în timp ce acesta se afla sub influența alcoolului, o lovea cu violență cu pumnii, picioarele și cu palmele peste față, o trăgea de păr, o amenința cu moartea, o jignea cu cuvintele „curvo, ai fost în pat cu mulți bărbați”, o umilea în fața altor persoane, o obliga să întrețină relații sexuale împotriva voinței sale, o amenința că în cazul în care l-ar fi refuzat, ar fi făcut ceva rău fiilor ei și ar fi bătut-o, aducând astfel în sânul familiei un climat de hărțuire și violență, cauzând astfel cetățenei I. T. o stare de presiune și suferință psihologică, se detaliază în motivarea preluată de rolii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here