ULTIMA ORĂ! UPDATE! Au fost publicate rezultatele REPARTIZĂRII computerizate în învăţământul liceal. În Vrancea, 857 candidați repartizați la filiera teoretică și 674 la cea tehnologică

0
1494

Un număr de 89.983 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost admişi în învăţământul liceal de stat, în prima etapă de repartizare computerizată, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Ministerul a publicat sâmbătă, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (pentru anul şcolar 2021 – 2022).

PENTRU JUDEȚUL VRANCEA, rezultatele repartizării pe licee se pot vedea accesând acest link: admitere.edu.ro

 

UPDATE! Datele finale pentru județul nostru au fost făcute publice de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, printr-un comunicat remis presei în urmă cu puțin timp:

1531 absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost admiși în învăţământul liceal de stat (anul școlar 2021 – 2022) în prima etapă de repartizare computerizată, în județul Vrancea

             Ministerul Educaţiei a publicat sâmbătă, 24 iulie 2021, ora 10:00, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (anul școlar 2021 – 2022).

            În județul Vrancea, au fost repartizați 1531 elevi în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate: 857 candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 674 candidați la filiera tehnologică.

            3 candidați au fost admiși cu media generală 10.

Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate:

210 elevi la specializări vocaţionale, în județul Vrancea;

12 elevi în învăţământul militar;

17 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă, în județul Vrancea;

– 9 elevi în învățământul special, în județul Vrancea.

            Alți 196 elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25-28 iulie candidații repartizați în prima etapă vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

            11 elevi nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni.

Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august 2021, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie 2021) și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere.

Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic.

Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august 2021, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

În intervalul 9 – 11 august 2021, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

            Locurile disponibile vor fi afișate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea în data de 29 iulie 2021, conform calendarului.

            Detalii suplimentare sunt incluse în dosarul de presă atașat.

Dosar de presa.xlsx (edu.ro)

 (Comunicat IȘJ Vrancea, 24 iulie 2021)

 

La nivel național au fost repartizaţi 89.983 de elevi (98,54%) în învăţământul liceal de stat din totalul elevilor cu opţiuni completate (91.315): 57.574 de candidaţi au fost repartizaţi la filiera teoretică, iar 32.409 – la filiera tehnologică.

348 de candidaţi au fost admişi cu media 10.

În total, au fost completate 1.760.684 de opţiuni, rezultând o medie de 19 opţiuni/elev. 54.060 (60,05%) dintre elevii cu opţiuni completate (91.315) au intrat la prima opţiune.

În etape anterioare au fost admişi: 10.710 elevi la specializări vocaţionale; 600 de elevi în învăţământul militar; 1.449 de elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă; 706 în învăţământul special.

Alţi 10.086 de elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de şcolarizare în învăţământul profesional.

Conform calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat, în perioada 25 – 28 iulie, candidaţii vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admişi.

Potrivit Ministerului Educaţiei, 1.332 de elevi nu au fost repartizaţi în această etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni, însă acest număr este în scădere substanţială comparativ cu anul trecut (8.570 de elevi).
Cei 1.332 de elevi vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată şi vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opţiuni în fişele de înscriere alături de candidaţii care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) şi de candidaţii care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opţiunilor în fişe se realizează la unitatea de învăţământ sau prin formular transmis electronic.

Pentru această etapă sunt disponibile 9.216 locuri.

Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaţilor repartizaţi computerizat în a doua etapă a admiterii în învăţământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia naţională de admitere.

În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după cele două faze de repartizare computerizată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here