ULTIMA ORĂ! VIDEO! Liberalii vor să pună laba și pe Administrația Piețelor Focșani. Managerul  Dușinschi explică ce e cu acuzațiile PNL-istului Costea, zis Nelișor

0
2544

Liberalul Ionel Costea, fostul angajat la Balcanic, firma ex-ministrului „Grindă”, trezit peste noapte cu o pălărie multe prea mare în postura de consilier local și, mai nou, de agaman la Administrația Piețelor, face „din top” acuzații nefondate la adresa conducerii societății, în loc să se preocupe să își ia rolul în serios.

Proaspăt impus pe funcția de reprezentant al Consiliului Local Focșani în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA), de către majoritatea PNL și USR PLUS, „Nelișor” se ține evident mai mult de scandal și nu pricepe de fapt ce are de făcut. Nu pricepe nici că nu există consiliu AGA, ci consilii de administrație, iar dumnealui nu este nicidecum agaman la Piața Moldovei, așa cum se prezintă, ci la Administrația Piețelor. Culmea ar fi să avem agamani numiți distinct la Obor, la Piața din Sud și așa mai departe. Pe lângă întâlnirile pe care le are cu fel de fel de persoane dubioase care s-au aciuat prin PNL pentru a pune la cale strategii în interesul unora, Ionel Costea iese public pentru a face acuzații fără fundament. Ba o poză în care vrea să dovedească că directorul de la Administrația Piețelor nu e la birou – dar de fapt ușa la care „bate” este cea a taxatorilor plecați evident pe teren – ba o conferință de presă, ba o postare pe Facebook fără cap și fără coadă.

Domnul Costea s-a arătat totodată nemulțumit că nu are acces la documentele societății în care este agaman, în condițiile în care, a explicat astăzi directorul Vladimir Dușinschi, acesta a solicitat acte abia după conferința de presă în care se lamenta că nu e băgat în seamă. Dacă e să ne întrebe cineva pe noi, nu ar fi de luat în seamă un asemenea personaj, însă conducerea societății asigură că are toată deschiderea pentru transparență. Transparență care poate fi observată simplu, la un click distanță, pe site-ul Administrației Piețelor, unde pot fi găsite toate informațiile necesare. Inclusiv cele legate de concursul în urma căruia a fost numit actualul director. Dacă cineva e interesat, dar dacă ai doar vacarm în minte, nu. Spre exemplu, Ionel Costea împrăștie peste tot, pentru cei care vor să îl asculte, că la Administrația Piețelor sunt angajați cu nemiluita, care iau salarii „nesimțite”.
Placa salariilor nesimțite tot e pusă de ceva timp de PNL-iștii care iată, au viceprimar fără atribuții – din cauză de lipsă a unor minime competențe, care taie frunză la câini pe bani frumoși, din banii tuturor focșănenilor.

Problema era însă că Administrația Piețelor plătește paznici sau personal care să facă curățenie. „Dânsul a făcut referire la faptul că sunt salarii foarte mari, că cetățenii „suportă” foarte mulți angajați, angajați care au și sporuri. Nu există sporuri, decât cele impuse de Codul administrativ, sporuri acordate în mod obligatoriu, într-un procent minim. Adică se dau sporuri de 1% oamenilor care vin și își desfășoară activitatea în zilele de repaos – sâmbătă și duminică, sunt sporuri de 25% acordate personalului de pază care vine în tura de noapte. Salariile nu au mai avut creșteri, sunt destul de mici. În legătură cu organigrama, de când am venit, numărul de angajați a scăzut. Acest număr, în prezent, este cu aproximativ 40% sub numărul susținut de organigramă”, a explicat Vladimir Dușinschi.
În plus, domnul Costea este profund nemulțumit că au „dispărut” puncte de lucru, atât cât poate dumnealui să explice. „Administrația Piețelor deține 5 terenuri pentru care se plătește redevență. Din cinci, sunt trei piețe active. Două dintre acestea, despre care domnul Costea spune că au dispărut, sunt de fapt Piața Gară și Piața Bahne. Când am venit, nu activau și nu activează nici în momentul de față, deoarece nu au autorizație de funcționare, care se poate obține în urma bifării unor criterii: apă curentă, toalete și așa mai departe. Sunt, nu au dispărut, sunt în patrimoniu, Consiliul Local face un inventar, poate avea acces, aceste detalii sunt publice, se cunosc. Are acces la informații și, mai mult, este responsabil de inventarierea lor”, a mai spus directorul de la Administrația Piețelor.

Inepțiile domnului Costea, pus în față de către PNL-iști ca fiind de o competență rară, au tot continuat săptămâna aceasta, dovedind că acesta nu prea știe cine este și încotro se îndreaptă. Despre audit, despre procentul de acțiuni pe care îl deține CL Focșani la Administrația Piețelor și așa mai departe. Inclusiv despre „mafie” vorbește tocmai domnul Costea: „Dacă sunt dovezi, eu, ca director, îmi dau demisia. Se aruncă cu foarte mare ușurință astfel de acuzații”, a spus Vladimir Dușinschi.

Video: Ciprian DUMITRU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here