ULTIMA ORĂ! FOTO! Ziua aniversară a I.S.U. Vrancea, sărbătorită de pompierii vrânceni

0
761

Anul acesta, pe 23 iulie, se împlinesc 159 de ani de la unificarea celor două structuri ale pompierilor, de dincoace şi dincolo de Milcov, sub conducerea unui singur comandant, căpitanul Dimitrie Petrov.

Prin Ordinul Ministrului Afacerilor Interne nr. 179 din 23 decembrie 2013, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 6 din 7 ianuarie 2014, în semn de consideraţie şi respect pentru cei care au marcat această zi de profundă încărcătură istorică, data de 23 iulie a fost desemnată Ziua Aniversară a I.S.U. Vrancea.

Unitatea este a doua structură la nivel naţional din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă care a primit, în urma demersurilor efectuate, recunoaşterea oficială a unei zile aniversare.

Având în vedere acest privilegiu, pentru pompierii vrânceni, ziua de 23 iulie a devenit un reper pentru alte două evenimente importante: primirea Drapelului de Luptă al unității în anul 2016 și operaționalizarea  Punctului de Lucru Vulturu, în anul 2019.

Toate aceste motive de bucurie au fost sărbătorite astăzi, la sediul inspectoratului, într-un cadru restrâns, impus de măsurile şi regulile de distanţare socială. În cadrul festivităţii, la care au participat doar cadrele unităţii, inspectorul şef, colonel Chiscop Flaviu a recompensat 39 cadre militare cu  Citarea prin Ordin de Zi și a acordat Diplomă de Merit unui număr de 10 subofițeri care s-au remarcat prin îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu, după cum urmează:

Plt. adj. șef Iorga Iulian

Plt. adj. șef Fătu Laurențiu Florin

Plt. adj. Vulcan Liviu – Nicu

Plt. adj. Racoviță Vasile Dan

Plt. maj. Tudor Constantin

Plt. maj. Vlad Costel

Plt. maj. Lupușoară Marian

Plt. maj. Chipăilă Sorin

Plt. maj. Pîrlea Costel

Plt.  Nițu Ciprian

 

Premergător Zilei Aniversare I.S.U. Vrancea, salvatorii vrânceni au organizat, cu sprijinul Asociației Sportive a Pompierilor din România – Sucursala Vrancea, o cursă de alergare montană de 15 km pe Cheile Tișitei și ediția a VIII-a a ”Cupei 23 iulie” la biliard și bowling, dorind să promoveze astfel ținuturile mioritice dar mai ales, valorile morale ale pompierilor, spiritul de echipă, tenacitatea și precizia.

Totodată, în mesajul aniversar destinat zilei de 23 iulie,  inspectorul șef, le-a transmis pompierilor vrânceni:

Coeziunea şi munca în echipă reprezintă două aspecte esenţiale în intervenţiile salvatorilor profesionişti, alături de curaj și devotament. Legătura strânsă care se creează între oamenii care slujesc unui scop comun, în cazul nostru, ne leagă pentru toată viaţa de camarazi, de instituţie şi de specificul ei, precum și de tradiţiile  armei pe care o reprezentăm.

Privind la evenimentele importante din trecut, pe care astăzi le sărbătorim, anul acesta ne putem mândri cu îndeplinirea unui alt obiectiv major, deschiderea Punctului de Lucru Tulnici. La acestea, adăugăm miile de intervenții pe care le-am îndeplinit cu eforturi susținute din partea fiecăruia dintre dumneavoastră, inclusiv cele pentru înlăturarea efectelor inundațiilor.

La ceas aniversar, doresc să vă adresez sincere mulțumiri pentru activitatea depusă și rezultatele obținute, alături de cele mai calde urări de sănătate, putere de muncă și succes în îndeplinirea nobilei noastre meniri. La Mulţi Ani!

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vrancea, 23 iulie 2021

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here