VIDEO: Geanina Ionelia Bratu va fi înmormântată mâine

0
23574

Bobul a plecat într-o delegație, dar se întoarce‟, scrie, într-o postare pe Facebook, Ioana Bratu, mama Geaninei, la care a atașat și un video în care fiica ei îi zâmbea la malul mării. După ani grei în care cancerul i-a atacat trupul firav, acum, Geanina Ionelia Bratu se odihnește… într-un sicriu. Nu mai simte durerile groaznice care i-au torturat ultimii ani din viață. Diagnosticată în 2016 cu cancer de rinofaringe cu metastaze osoase multiple și metastaze hepatice, stadiul IV, Geanina Bratu ne-a dovedit tuturor că limita este cerul, atunci când dorința este mare. A absolvit liceul, s-a înscris la Facultatea de Geografie din București, pe care a absolvit-o în 2019, s-a înscris chiar și la Master, însă… boala a devenit din ce în ce mai agresivă, iar Geanina a obosit din ce în ce mai tare. Sâmbătă după-amiază, Geanina Bratu a închis ochii și nu s-a mai trezit.

Se afla într-un spital din Alba Iulia, iar vestea morții ei ne-a fost dată de Adrian Bratu, fratele tinerei de 23 de ani din Nereju. Duminică seară, cortegiul funerar a ajuns în satul natal, urmând ca joi, Geanina Ionelia Bratu să fie condusă pe ultimul drum de familie și prieteni. Pagina de Facebook a Geaninei Bratu este plină cu mesaje postate de membri ai familiei, prieteni sau oameni care îi cunosc povestea: Încă nu vreau și nu pot efectiv să cred că e adevărat… Încă trăiesc într-un vis, încă te aștept să-mi spui că te-ai întors cu bine în București și că ne vom revedea… Eu încă nu pot conștientiza situația asta, suflet… Mi-e dor de tine!‟, scrie o tânără. Unul dintre verișorii Geaninei i-a scris: „Drum lin către îngeri, verișoara mea dragă. Nu am să uit niciodată amintirile alături de tine, nu o să uit că doar tu îmi erai alături atunci când mulți mă jigneau și nu mă doreau în preajma lor. Să știi că îți mulțumesc pentru că tu ai fost acolo, în «copilăria» mea, când aveam nevoie de cineva… îți mulțumesc pentru tot‟.

Bucuria și devotamentul cu care tu iubeai această viață pământească ne va face să o prețuim mult mai mult

De-a lungul timpului, Geanina Bratu a făcut voluntariat, împărțind din bucuria ei cu alte suflete care, la fel ca ea, într-un anumit moment al vieții lor aveau nevoie de ajutor. „Dumnezeu să te așeze cu drepții în Împărăția Sa cea sfântă, Geanina! Ne bucurăm că te-am cunoscut în 2019 la Caraiman. Bucuria și devotamentul cu care tu iubeai această viață pământească ne va face să o prețuim mult mai mult și să avem grijă de ea; doar o viață pământească este. Te vom pomeni mereu. Mulțumim pentru felul tău firesc de a fi. Plăcută fiind lui Dumnezeu, Domnul a iubit-o și, fiindcă trăia între păcătoși, a mutat-o de pe pământ. A fost răpită, ca răutatea să nu-i schimbe mintea sa, înșelăciunea să nu-i amăgească sufletul. Ps. 4 10-11‟, este postarea unui prieten de-al Geaninei.

Pentru cei care au cunoscut-o, Geanina Bratu rămâne un exemplu de tărie, credință și iubire. „«Fericiți cei curați cu inima că aceia vor vedea pe Dumnezeu» – aceasta este propoziția care descrie cel mai clar ce fel de om este Geanina. Este persoană care ne-a învățat să ne rugăm, să ne luptăm și să avem un zâmbet mereu pe chip. Să ai grijă de noi de acolo de sus! Nu am să uit mesajul tău de la începutul pandemiei: «Să ai grijă de tine! Te îmbrățișez!»‟, a scris un al prieten. Deși în ultimele două luni, starea de sănătate a Geaninei Bratu se agravase, atât familia, cât și cei care îi știau povestea, au continuat să se roage și să spere că Dumnezeu va face o minune, iar Geanina va învinge cancerul.

Din păcate pentru cei care se obișnuiseră cu prezența ei aici, pe pământ, Dumnezeu a avut un alt plan, aducând-o pe tânăra de 23 de ani alături de El: „Drum lin, luptătoarea noastră dragă. Sunt sigură că Dumnezeu a vrut să te ia lângă El pentru a nu mai suferi, că ai suferit destul. Dar ai plecat și ai lăsat un gol imens în inimile celor din familie și celor care te-au cunocut. Rămas bun, Geanina! Fie ca Dumnezeu să îți dea bucuria Lui acolo în cer!‟, scrie o tânără, în timp ce altcineva poastează următorul mesaj pe pagina de Facebook a Geaninei: „Din moarte la viață și de pe pământ la cer… Dumnezeu să te așeze cu drepții, Geanina! Nu vorbesc despre tine, ci cu tine, pentru că cei care cred în Domnul Vieții nu mor, chiar dacă au trecut dincolo. Am învățat de la tine că nimic nu e prea greu de dus și că atunci când durerea e insuportabilă, se mai poate puțin. Am învățat să luptăm și să nu mai privim suferința ca pe o stare ingrată, soră cu disperarea, ci ca pe un creuzet din care ies bijuterii rare. Ne rugăm lui Hristos Dumnezeu, pe care l-ai iubit mai presus de orice, să te așeze în lăcașurile sfinților!‟.

Joi, în jurul orelor prânzului, Geanina Bratu va porni pe drumul fără întoarcere, însoțită fiind de prieteni, familie și oameni care, impresionați de povestea ei, vor să-i fie alături până la sfârșit. De acum înainte, ori de câte ori vom privi cerul, o vom găsi pe Geanina Ionelia Bratu în lumina soarelui, în strălucirea stelelor… Ea va fi acolo, pentru noi, doar că nu o vom mai putea vedea fizic.

Drum lin, minune!  Dumnezeu să le dea putere celor care au iubit-o și i-au fost alături!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here