ULTIMA ORĂ! Primarul Misăilă, apel către consilierii locali PNL – USR PLUS pentru deblocarea bugetului Focșaniului

0
617

Primarul Cristi Misăilă face un apel către consilierii locali focșăneni să voteze proiectul de hotărâre referitor la bugetul municipiului Focșani care va fi discutat în ședința extraordinară de astăzi.

În cadrul unei conferințe de presă, edilul a arătat că se menține starea de incertitudine și de blocaj a municipiului Focșani după ce Curtea de Apel Galați a dat un nou termen, pentru 26 iulie, când se va judeca dacă viceprimarul Ana Maria Dimitriu poate reprezenta Consiliul Local în fața instanței de judecată. Abia ulterior se va judeca recursul la suspendarea hotărârii Consiliului Local referitor la bugetul municipiului.

În aceste condiții, primarul Cristi Misăilă a convocat o ședință extraordinară în care a repus pe ordinea de zi proiectul referitor la abrogarea hotărârii din 10 mai și aprobarea unui nou buget al municipiului. „Fac un apel către toți consilierii locali, toți factorii decidenți, către cei care conduc destinele focșănenilor, să se gândească cu mare atenție că singura soluție, pe care am propus-o în alte cinci ședințe de Consiliu Local, este de a reface o nouă hotărâre de Consiliu privind bugetul pe anul 2021, astfel rămânând procesul fără obiect și nefiind nevoie să ne plimbăm prin instanțe să așteptăm termene, ziua când consilierii PNL – USR PLUS vor înțelege că focșănenii i-au trimis acolo nu pentru a-i nenoroci ci pentru a-i ajuta să poată beneficia de minimele servicii pe care o primărie trebuie să le pună la dispoziția tuturor cetățenilor”, a spus primarul Cristi Misăilă, care le-a solicitat consilierilor locali PNL – USR PLUS să demonstreze că sunt alături de focșăneni „cu faptele, nu doar cu vorbele”.

Primarul a fost prezent astăzi și la Curtea de Apel Galați unde s-a judecat recursul depus de Consiliul Local, semnat de viceprimarul Ana Maria Dimitriu. Însă viceprimarul PNL nu a putut să prezinte niciun document care să ateste că poate reprezenta Consiliul Local Focșani în fața instanțelor de judecată. „Recursul de Consiliul Local a fost semnat viceprimarul Ana Maria Dimitriu care a desconsiderat calitatea sa de viceprimar și de președinte de ședință al Consiliului Local neștiind sau nevrând să știe că, de fapt, această calitate, nu îi oferă și posibilitatea de a reprezenta Consiliul Local în fața instanțelor de judecată.

Din acest motiv, reprezentantul sindicatului a solicitat ca această situație să fie judecată de Curtea de Apel, s-au solicitat probe care să demonstreze dacă domnia sa are această calitate, nu a putut să le prezinte, făcându-se de râs în fața instanțelor spunând că este inginer, nu are pregătire juridică și nu a știut acest lucru. Mai mult, nici măcar nu a avut delegație din partea Primăriei Focșani pentru a se prezenta la Galați. Dacă se întâmpla vreun accident era considerat accident de muncă și ne punea pe noi într-o dificultate majoră”, a spus primarul Misăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here