Rugbiul de înalt nivel are încă un jucător plecat de la LPS Focșani retras din activitate!

0
69
  • Internaționalul Ionuț Botezatu, originar din Panciu și format la LPS Focșani de regretatul Viorel Ion, renunță la activitatea sportivă, așa cum anunță clubul CSM Știința Baia Mare.

În rugbiul de înalt nivel au evoluat mulți jucători formați la LPS Focșani, la școala regretatului Viorel Ion: unii dintre ei fac în continuare nume foarte bun școlii care i-a trimis spre marea performanță sportivă, fiind internaționali ai României, titulari în cele mai recente jocuri – Andrei Gorcioaia, Marius Antonescu și AlexandruSavin. Ca și un al patrulea, Ionel Badiu, retras de curând din activitatea sportivă. Din grupul de rugbiști de referință face parte și Ionuț Botezatu, originar din  Panciu, jucător de vârf al rugbiului românesc și depre care profesorul Viorel Ion îmi vorbea cu mândrie evident, ca și despre întregul grup de șase foști elevi ai săi care evoluau în acel moment în Naționala României!

Ca și Ionel Badiu, Ionuț Botezatu a decis că a venit vremea să se retragă din activitatea sportivă, așa cum, anunță clubul la care a jucat în ultimii 15 ani, CSM Știința Baia Mare. Preiau din Comunicatul clubului băimărean: ”În urmă cu 15 ani atunci când C.S.M.Știința Baia Mare începea să construiască o echipă cu care avea să domine mai bine de un deceniu sportul cu balonul oval, în tabăra zimbrilor sosea pe postul de aripă Ionuț Botezatu cel poreclit de colegi și prieteni „Rachetă” Născut pe data de 12 decembrie 1987, în Panciu, județul Vrancea, jucătorul de (1,82 m – 90 kg) s-a apucat de rugby la LPS Focșani la vârsta de 15 ani sub îndrumarea regretatului antrenor Ion Viorel”…”De atunci, Ionuț (jucătorul ce poate evolua atât ca aripă de treisferturi cât și ca fundaș) a jucat 28 de finale, 25 pe plan intern plus alte 3 în competițiile inter cluburi europene”

Ionuț Botezatu a fost de șase ori campion al României, a câștigat de trei ori, Cupa României, Cupa Regelui. În plan internațional, a obținut două titluri de campion al Cupei Europei Centrale și de Est și o Supercupă a Europei. A jucat cu echipa națională Under 19 la Campionatul Mondial din 2006, iar în  prima reprezentativă a debutat la 14 februarie 2009 într-un meci din Cupa Europeană a Națiunilor, contra Germaniei.
”În întreaga sa carieră sportivă Ionuț Botezatu a strâns 39 de selecții, fiind prezent de 27 de ori ca titular iar de alte 12 ori ca rezervă. Deasemenea a fost prezent într-un număr de 10 turnee cu naționala României de Rugby 7 bifând aproximativ 45 de meciuri jucate”, mai precizează Comunicatul CSM Știința Baia Mare, club depe siteul căruia am preluat și fotografia ce ilustrează textul.

          Ionuț Botezatu, un nume pentru istoria rugbiului românesc. Ca și pentru istoria bogată a rugbiului focșănean. O istorie care are nevoie să fie continuată pentru că reprezintă o emblemă de noblețe într-un sport pentru care vrâncenii arată că au calități deosebite!  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here