FOTO: Zeci de copii ocrotiți în structurile DGASPC Vrancea, în tabără la mare. Unii, pentru prima dată

0
1088

Aproximativ 20 de copii ocrotiți în structurile Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea se află, începând de luni, 12 iulie, în tabără la mare. Copiii sunt însoțiți de două persoane de specialitate care îi supraveghează pe timpul șederii. Costurile acestei șederi vor fi suportate din bugetul Directiei Generale de Asistenta Sociala și Protectia Copilului Vrancea.

Tabăra are loc la Eforie Sud, iar plecarea copiilor și tinerilor din sistemul de protecție a fost un moment de mare bucurie pentru aceștia. Pentru ei plecarea spre litoral a reprezentat un moment așteptat cu mari emoții, mai ales că mulți dintre ei nu mai fuseseră niciodată la mare. De zile de vacanță pe malul mării s-au bucurat anul acesta și copiii rezidenți în cadrul Modulelor Familiale Panciu, tabără finanțată de către comunitatea 4×4 din Vrancea și prietenii acestora.

Posibilitatea plecării în această tabără a reprezentat pentru cei mici un moment de relaxare binemeritat și, totodată, o răsplată pentru rezultatele școlare foarte bune. Această ieșire reprezintă o experiență esențială pentru o copilărie normală care îi ajută să depășească mai ușor situațiile dificile cu care s-au confruntat în viață.

În cele 6 zile pe care le petrec la malul mării copiii se distrează, socializează, leagă prietenii și, lucrul cel mai important, își vor crea amintiri de neuitat, se vor bucura din plin de apă și de jocurile de pe plajă. Nu lipsesc jocurile educative, petrecerile și serile tematice, dar mai ales buna dispoziție.

Mulțumim pe această cale tuturor celor care au sprijinit acești copii, prin bunăvoința acestor oameni de bine fiind posibil accesul la Delfinariu și distracția de neuitat de la Aqua Park Eforie Nord.

Comunicat de presă, DGASPC Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here