Zeci de gospodării din Mărășești vor primi electrocasnice printr-un proiect finanțat de Fondul Social European

0
1077

Zeci de locuințe identificate de autoritățile din Mărășești ca fiind în patru zone marginalizate ale orașului vor fi dotate cu aragazuri, frigidere, mașini de spălat și televizoare, în cadrul unui proiect cu o durată de 36 de luni și o valoare totală de 9,706,885.77 lei, finanțat de Fondul Social European prin intermediul Programului Operațional Capital Uman 2014 – 2020. Unitatea Administrativ Teritorială Mărășești este partener în cadrul acestui proiect, iar zilele acestea a fost finalizată o procedură o încredințare a unui contract în valoare totală de 94.660 lei (19.214,45 euro) pentru „furnizarea unui pachet integrat de măsuri de sprijin pentru 560 de persoane din 4 comunități marginalizate, în vederea reducerii numărului de persoane aflate în risc de săracie și excluziune socială”.

Proiectul în ansamblul său presupune intervenții în domeniul educației, al ocupării forței de muncă, al serviciilor sociale și medicale, precum și pentru îmbunătățirea condițiilor de locuit, acest din urmă obiectiv fiind tocmai în legătură cu contractul încredințat pentru dotarea a 80 de locuințe din cele 4 zone marginalizate din orașul Mărășești, în cadrul proiectului „Parteneriat integrat pentru dezvoltare durabilă a 4 comunități marginalizate din Mărășești”. Concret, este vorba despre asigurarea locuințelor identificate cu nevoi cu bunuri din categoria celor strict necesare unui trai decent: aragaz, frigider, mașină de spălat, televizor.

Din ce a calculat Primăria Mărășești, ar fi nevoie de 18 televizoare color, 35 de congelatoare/ frigidere, 11 mașini de spălat și uscat rufe și 16 aparate de uz casnic pentru gătit – aragazuri, care să aibă garanție de minim 2 ani. „Populația orașului Mărășești se confruntă, în prezent, cu problematica legată de martginalizare și excludere socială a populației, dar și cu starea improprie/ neadecvată a locuințelor, nivelul scăzut de școlarizare cu risc crescut de abandon școlar, grad de ocupare scăzut, în mare parte din cauza lipsei calificărilor necesare, greutăți în asigurarea unui trai decent, în condițiile unei rate reduse de participare pe piața muncii, un nivel educațional scăzut, dar și acces deficitar la servicii de bază. Majoritatea gospodăriilor sunt proprietate privată, dar prezintă un grad de uzură și de degradare ridicat, iar condițiile de igienă sunt precare”, se arată în caietul de sarcini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here