Imagini foarte frumoase cu o capră neagră într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea, într-o filmare realizată de o cameră de monitorizare a faunei amplasată în pădure de specialiștii Romsilva, au fost publicate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.
Capra Neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa, iar în România se regăsește în munții Carpați.
Caprele negre se deplasează cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor, având musculatura dezvoltată și copitele adaptate, despicate.
Caprele negre se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna caprele consumă mușchi sau licheni.
Pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște.
În Parcul Natural Putna Vrancea se regăsesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistrețul. Circa 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare.
Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Este situat în sud-estul țării, în județul #Vrancea, și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri
sursă video și text: Parcul Național Putna Vrancea