Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării scoate la concurs la licenţă 130 locuri la buget, 195 la taxă

0
562

Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC), din cadrul Universităţii din Bucureşti, scoate anul acesta, la concursul de admitere la licenţă care va avea loc în luna iulie, 130 de locuri la buget şi 195 de locuri la taxă. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, vor fi scoase la concurs 48 locuri la buget la specializarea Jurnalism, 47 locuri la Comunicare şi Relaţii publice şi 35 locuri la Publicitate. La învăţământul cu frecvenţă, FJSC anunţă scoaterea la concursul de admitere a 195 de locuri la taxă, astfel: 73 locuri cu taxă la Comunicare şi Relaţii publice-IF, 82 de locuri cu taxă la Jurnalism-IF şi 40 de locuri cu taxă la Publicitate-IF. Decanul Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii din Bucureşti, conf. univ. dr. Antonio Momoc, a remarcat faptul că „în perioada pandemiei un număr tot mai mare de candidaţi s-au arătat interesaţi de cursurile noastre online la Învăţământ la Distanţă – ID, astfel că anul acesta vom scoate la concurs la nivel licenţă – ID un număr de 175 de locuri”.

Astfel, la specializarea licenţă Comunicare şi Relaţii publice-ID vor fi: 75 locuri, la specializarea licenţă Jurnalism-ID: 50 locuri, iar la specializarea licenţă Publicitate-ID: 50 locuri. Candidaţii vor fi selectaţi prin eseu depus online, media de la bacalaureat, proba de bacalaureat la limba română şi notele la limba străină studiată în liceu. Potrivit sursei citate, anul acesta concursul de admitere din iulie va avea loc online chiar dacă de la 1 octombrie facultatea se pregăteşte să îşi primească studenţii la cursuri în săli de laborator şi amfiteatre. „Înscrierea candidaţilor la concursul de admitere va avea loc online, în perioada 5-12 iulie 2021. Pentru înscriere candidaţii trebuie să-şi creeze cont de e-mail pe domeniul GMAIL.COM, dacă nu au deja una de acest tip. Apoi, vor urca pe platformă, scanate sau fotografiate, toate documentele necesare admiterii (diplomele de studii, adeverinţele, chitanţe etc), inclusiv eseul motivaţional”, afirmă sursa citată.

Nota de la admitere se compune anul acesta după formula: 40% din notă – eseul motivaţional (o pagină A4, eseu depus online în format PDF); 20% – media generală obţinută la examenul de bacalaureat; 20% – nota la proba scrisă la Limba şi literatura română de la examenul de bacalaureat; 20% – media obţinută la prima limbă străină pe parcursul anilor de studii din liceu. Candidaţii care nu obţin minim nota 5 la eseul motivaţional sunt declaraţi respinşi. Subiectele pentru redactarea eseului pentru fiecare specializare au fost publicate pe site-ul
http://www.fjsc.unibuc.ro/anunturi/anunturi-admitere-licenta/informatiiadmitere2021. Taxa de şcolarizare aferentă anului universitar 2021-2022 pentru studii universitare de licenţă şi studii universitare de master – 3.500 de lei/an, pentru IF şi ID.

Candidaţii la admiterea la programele de master ale Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC), Universitatea din Bucureşti, sunt aşteptaţi la înscriere în perioada 5-18 iulie. Înscrierea la concursul de admitere la master are loc online, pe site-ul facultăţii fjsc.unibuc.ro. Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC) oferă absolvenţilor de facultate 11 programe de master pentru aprofundarea studiilor în jurnalism, comunicare, relaţii publice şi publicitate. Anul acesta la programele de master (Învăţământ cu Frecvenţă – IF), FJSC scoate 145 de locuri la buget.

Din această toamnă, FJSC lansează programul de masterat „Modă, Publicitate, Consum” iniţiat şi coordonat de lect. univ. dr. Dan Podaru, prodecanul facultăţii.

Taxa de înscriere pentru studiile universitare de master: taxa este 200 de lei pentru înscrierea la una sau mai multe programe de master (maximum 3). Admiterea la majoritatea programelor de master FJSC are loc pe baza unui proiect de cercetare susţinut online. Detaliile despre concursul de admitere sunt publicate pe site-ul: http://www.fjsc.unibuc.ro/home/master.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here