T.I.S.P.O.L.: „ALCOHOL & DRUGS” în Vrancea. 2247 de șoferi testați pentru stabilirea alcoolemiei sau a consumului de substanțe psihoactive, în ultimele 7 zile

0
511

 

ACŢIUNE T.I.S.P.O.L.: „ALCOHOL & DRUGS”

              Poliţiștii rutieri au acţionat, pe parcursul a 7 zile, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse din cauza conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. 58 de contravenții și infracțiuni privind conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive au fost constatate de polițiști vrânceni.

 În perioada 15-22 iunie a.c., poliţiştii rutieri au acţionat, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor cauzate de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

Acţiunea, desfăşurată simultan pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, a făcut parte din calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene T.I.S.P.O.L. pentru anul 2020.

Poliţiştii rutieri au efectuat 2247 de testări pentru stabilirea concentraţiei de alcool în aerul expirat ori a consumului de substanțe psihoactive.

Astfel, au fost constatate 44  de contravenții și  13 infracțiuni privind conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

De asemenea, a fost constatată 1 infracțiune pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive.

 

Exemple:

Luni, 21 iunie a.c., în jurul orei 02:50, polițiștii Biroului Rutier Focșani au oprit în trafic un autoturism, condus de un bărbat, de 27 de ani, din municipiul Focșani, care circula din direcția DN 2 D către Bulevardul Independenței din municipiul Focșani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că acesta avea permisul de conducere reținut.

Totodată, bărbatul a fost supus unui test reactiv preliminar, rezultatul fiind pozitiv pentru consumul de cocaină.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe.

La aceeași dată, în jurul orei 9:15, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din comuna Vizantea-Livezi,  în timp ce conducea un autoturism pe DJ 205 E, în satul Livezile, deși se afla sub influența alcoolului.

Astfel, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,17 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Marți, 22 iunie, a.c., ora 09:45, un alt bărbat a fost depistat de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Odobești, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din cartierul Unirea.

Întrucât persoana în cauză emana halenă alcoolică, a fost testată cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,80 mg/L alcool pur în aerul expirat.

În baza celor constatate, cei în cauză au fost conduși la unități medicale în vederea recoltării probelor biologice, fiind întocmite dosare penale.

Atenție!

Consumul de alcool scade concentrarea, capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului!

 

Acțiunile pe linie rutieră continuă, iar polițiștii  recomandă tuturor participanților la trafic să adopte o conduită preventivă și să respecte regulile de circulație.

Comunicat IPJ Vrancea, 23 iunie 2021

sursă foto: cugetliber.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here