ULTIMA ORĂ! Puncte de prim ajutor organizate de Primăria Focșani pe timp de caniculă

0
200

Primăria Municipiului Focșani, prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Focșani, Școala Postliceală “Hippocrate” și Crucea Roșie – Filiala Vrancea, va amenaja mai multe puncte de prim ajutor în puncte strategice din oraș.

Acestea vor fi puse la dispoziția focșănenilor de fiecare dată când temperaturile exterioare vor înregistra valori care depășesc 37 ˚C sau un indice de confort termic mai mare de 80 ITU.
Astfel, la nivelul Municipiului Focșani vor fi înființate puncte de prim ajutor în următoarele locații:

– Piața Moldovei
– Piața Sud
– Autogara Focșani
– Stația de transport public din zona Gării
– Grădina Publică din centrul orașului.

Prin grija Primăriei Municipiului Focșani, toate aceste puncte de prim ajutor vor fi dotate cu apă plată și apă minerală, deoarece pe perioada caniculei gradul de deshidratare este ridicat, ceea ce poate duce la reale probleme de sănătate, mai ales persoanelor în vârstă sau celor cu tulburări cardiace.
Menționăm faptul că, față de anii precedenți, am luat măsura creșterii numărului de puncte de prim ajutor tocmai pentru a veni în sprijinul cetățenilor și pentru a elimina, pe cât posibil, apariția unor complicații cauzate de expunerea prelungită la temperaturile ridicate din timpul sezonului estival.

sursă foto și text: Primăria Municipiului Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here