Șoferi prinși pe șoselele din Vrancea, conducând sub influența băuturilor alcoolice, sau fără să dețină permis de conducere

0
144

             În acest sfârșit de săptămână, polițiștii au depistat mai mulți conducători auto care se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

             În cauze sunt efectuate cercetări în cadrul dosarelor penale întocmite pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis,  fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

Sâmbătă, 19 iunie a.c., ora 18:00, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Odobești au depistat un bărbat, de 36 de ani, din comuna Mera, în timp ce conducea un autoturism în localitatea de domiciliu, deși se afla sub influența alcoolului.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,71 mg/L.

Duminică, 20 iunie a.c., ora 9:40, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Panciu și ai Secției 10 Poliție Rurală Panciu au oprit în trafic un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 42 de ani, care circulă pe DN 2 L.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,45 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Duminică, 20 iunie, a.c., ora 23:50, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Adjud au oprit un autoturism care circula pe DN 11 A, în localitatea Homocea, condus de un bărbat, de 40 de ani, din județul Brașov.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, întrucât cel în cauză emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,71 mg/L alcool pur în aerul expirat.

 

Ieri, 21 iunie, în jurul orei 9:15, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din comuna Vizantea-Livezi,  în timp ce conducea un autoturism pe DJ 205 E, în satul Livezile, deși se afla sub influența alcoolului.

Astfel în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,17 mg/L alcool pur în aerul expirat.

În baza celor constatate, cei în cauză au fost conduși la unități medicale în vederea recoltatii probelor biologice, fiind întocmite dosare penale.

Buletin de presă al IPJ Vrancea, 22 iunie 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here