ULTIMA ORĂ! Recomandările polițiștilor vrânceni pentru participanții la trafic, în condițiile precipitațiilor abundente din Vrancea

0
1219

 

ATENȚIE, ȘOFERI! CONDUCEȚI CU PRUDENȚĂ!

Având în vedere precipitațiile abundente, pentru prevenirea oricăror evenimente negative în trafic, recomandăm conducătorilor auto să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Totodată, vă rugăm să vă informați cu privire tronsoanele de drum pe care le veți parcurge.

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condițiile vremii nefavoribile.

Asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Circulați cu viteza redusă, pentru a putea frâna în condiții de siguranță! Țineți cont de faptul că, în condiții de ploaie, aderența este foarte scăzută.

Atenție la fenomenul acvaplanării sau la tipul de carosabil pe care rulați pentru că distanța de frânare diferă în funcție de acesta: asfalt, beton, piatră cubică.

Ploaia poate duce la pierderea aderenței atunci când frâna sau comenzile volanului sunt bruscate.

Manifestați atenție la apa de pe carosabil, care poate să producă acvaplanarea în situația în care circulați cu viteză sau prea aproape de marginea carosabilului, în zona unde este strânsă apa, sau poate să vă atenționeze cu privire la o posibilă viitură.

Pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri ca intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi.

Conducătorii auto trebuie să-și sporească prudența pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieșirile din tronsoanele împădurite și sate, la intrările și ieșirile de pe poduri sau la încrucișările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ținuta de drum a mașinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

Totodată, trebuie evitate oprirea/staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor (sau a panourilor publicitare), deoarece vântul îi poate rupe.

Polițiștii rutieri se află în trafic pentru a preveni evenimentele rutiere și a asigura fluența traficului.

Vă dorim să ajungeți cu bine la destinație!

Comunicat IPJ Vrancea, 19 iunie 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here