Colegiul Cuza Focșani, centru de informare Eurodesk

0
123

Elevii de la Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza” din Focșani sunt informați cum să afle despre oportunitățile de studiu, de voluntariat sau de angajare în statele membre ale Uniunii Europene. Concret, Colegiul Cuza este centru de informare Eurodesk, iar elevilor le este facilitat accesul la programe care să îi îndrume. ”Eurodesk este un serviciu de informare pentru tineri, unde aceștia au acces la oportunități de stagii în statele membre ale Uniunii Europene”, spune profesoara Camelia Mereuță, coordonatoarea activităților.

Astfel de evenimente de informare au avut loc și săptămâna trecută, pe 9 și 10 iunie sub titlul ”Inițiativele Uniunii Europene pentru Tineret”.

Portalul european pentru tineret oferă informații la nivel european și național cu privire la oportunitățile și inițiativele de interes pentru tinerii care trăiesc, învață și lucrează în Europa. Programul european este destinat tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. ”Portalul european pentru tineret se adresează nu numai tinerilor, ci și altor părți interesate care își desfășoară activitatea în domeniul tineretului (organizații de tineret, animatori pentru tineret, factori de decizie)”, se arată pe site-ul Eurodesk. Potrivit informațiilor furnizate de profesoara Camelia Mereuță, tinerii cuziști vor fi consiliați și în perioada vacanței, prin rețelele de socializare.

 

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here