O orhidee sălbatică, foarte rară și protejată prin lege, a înflorit în Parcul Natural Putna Vrancea. Planta se numește Papucul Doamnei și înflorește doar în anumite locuri, dacă sunt îndeplinite mai multe condiții.
Papucul Doamnei (Cypripedium calceolus) este o orhidee sălbatică, protejată la nivel european, precum și în România începând cu anul 1938. Aceasta floare deosebită are o înălțime de până la 80 de centimetri, frunze late, ovale și flori mari la care petala inferioară este transformată într-un fel de „vas” de culoare galben intens, iar cele laterale şi cea superioară sunt mai înguste şi de culoare roșu închis sau brună. Înflorește în poienile din păduri din zonele de deal și munte, în zone cu multă umiditate.
Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.
Este situat în județul Vrancea și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri.
În parc se regăsesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistrețul.
Circa 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare”, a transmis Romsilva pe Facebook.