ULTIMA ORĂ! Deputatul Halici, președintele interimar al PSD Vrancea, cere o comisie de dialog între partidele reprezentate în CL Focșani

0
1055

Situația existentă la nivelul municipiului Focșani, unde angajații Primăriei nu și-au primit salariile pe luna trecută, a degenerat din nou astăzi. Motivul, consilierii PNL-USR au refuzat să voteze din nou bugetul municipiului Focșani într-o formă care ar fi permis validarea acestuia de către Ministerul de Finanțe.

Din aceste considerente, președintele interimar al PSD Vrancea, deputatul Niciușor Halici a solicitat convocarea unei comisii de dialog între partidele reprezentate în Consiliul Local Focșani pentru deblocarea situației bugetului municipiului Focșani.
„Solicit public, în regim de URGENȚĂ, convocarea unei comisii de dialog între partidele reprezentate în Consiliul Local Focșani pentru deblocarea situației bugetului municipiului Focșani. Circul și scandalul nu sunt soluția pentru rezolvarea situației. Focșănenii nu au greșit cu nimic și nu trebuie să plătească pentru interesele unor grupuri politice și divergențele dintre acestea. Noi suntem deschiși și dorim dialogul pentru rezolvarea situației conflictuale generată în Consiliul Local Focșani“, se arată într-un comunicat de presă semnat de deputatul Nicușor Halici, preşedinte interimar PSD Vrancea.

Funcționarii Primăriei Focșani au ieșit, luni și marți, alături de angajații Direcției de Dezvoltare, în stradă, pentru a protesta că nu și-au primit salariile. Ei spun că s-a ajuns în această situație din cauza blocării bugetului Focșaniului, dar acuză și tăierile la cheltuielile de funcționare. Practic, angajații cer abrogarea Hotărârii Consiliului Local Focşani din data de 10 mai prin care s-a votat bugetul local, cu amendamentele coaliției majoritare PNL-USR-PLUS. Situația a dus, ulterior, la invalidarea bugetului local al municipiului, de către Ministerul de Finanțe.

Ministerul de Finanțe a declarat invalid bugetul local al municipiului Focșani, cu amendamentele propuse de PNL-USR, în ședința în care a fost adoptat proiectul de buget pentru 2021. Atunci, majoritatea din Consiliul Local a votat mai multe amendamente prin care s-au tăiat cheltuieli de funcționare de la Primărie, dar și de la instituțiile subordonate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here