FOTO! Moment încărcat de emoție și solemnitate – tinerii admiși la Școala de Agenți de Poliție au depus jurământul militar

0
3886

Ieri, 11 iunie a.c.,  19 tineri, admiși la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, au depus jurământul militar, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, momentul fiind încărcat de emoție și solemnitate

 După ce au depășit provocările reprezentate de probele concursului de admitere și după ce s-au familiarizat cu programul din școală, viitorii noștri colegi au mai făcut un pas spre profesia pe care și-au asumat-o, prin rostirea angajamentului solemn către patrie, lege și cetățeani.

Deși conjuctura în care această ceremonie a avut loc este diferită, nefiind prezenți și părinții acestora la eveniment, emoția s-a făcut ușor vizibilă.

În perioada 31 mai – 2 iulie, elevii se află în prima perioadă de practică în cadrul structurilor operative ale Inspectoratului de Poliție al Județului Vrancea, fiind repartizați fiecare pe lângă un tutore profesional, un polițist cu experiență, care are rolul de a-l îndruma pe întreaga perioadă.

Aceștia vor participa alături de polițiști la cazurile în care vor fi solicitați să intervină sau la alte acțiuni pe diferite linii, pentru a dobândi suficiente cunoștințe practice.

Pe parcursul școlii, aceștia își vor forma deprinderile de bază necesare îndeplinirii sarcinilor ca agent de poliţie, în scopul apărării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanelor, prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional, apărării proprietăţii private şi publice.

Le urăm, pe această cale, mult succes în cariera pe care au ales-o.

Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Comunicat IPJ Vrancea, 12 iunie 2021

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here