VIDEO și GALERIE FOTO: Eroii neamului românesc, comemoraţi în mai multe localități din Vrancea

0
71

Eroii martiri ai neamului românesc au fost comemoraţi, joi, de autorităţile din mai multe localități vrâncene.

Primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, a participat la sfințirea Capelei Cimitirului „Sfânta Vineri“, la depunerea de coroane la monumentul eroilor din Unirea și la monumentul din curtea Bisericii „Sf. Ilie“. „Înălțarea este și ziua în care ne omagiem eroii. Noi, cei în viață, trebuie să reflectăm în aceste momente la credința noastră, la recunoștința față de cei ce nu mai sunt și la dragostea de țară. Hristos s-a Înălțat!”, a transmis primarul Nicolaș.

La Fitioneşti, cu ocazia sărbătorii creştine „Înălţarea Domnului“ și a Zilei Eroilor, manifestările au debutat cu intonarea imnului național și au continuat cu o slujbă religioasă şi depuneri de coroane. „Este un semn de recunoştinţă faţă de cei ce care și-au dat viața, punând pe primul loc apărarea pământului strămoşesc, independenţa şi suveranitatea. Nimic din ceea ce vom face nu poate compensa acest sacrificiu suprem“, a precizat primarul Iordache Cazacu.

Manifestările s-au încheiat cu un mic program artistic susținut de elevii Școlii Gimnaziale Fitionești. În cadrul manifestării, profesoriul Felix Lazăr a oferit celor prezenți o suită de cântece patriotice interpretate la orgă.

Pe pagina de Facebook a Primăriei Soveja, alături de fotografii, au fost postate următoarele: „În fiecare an ne sărbătorim eroii. Înălțarea Domnului e o zi festivă, iar sovejenii nu-i uită pe cei cărora le datorează totul astăzi: patria, libertatea, viața de zi cu zi. Lor le-a fost dedicată o slujbă de pomenire, un program artistic frumos al copiilor de clasa a III-a, cuvinte frumoase de către primarul Ionuț Filimon și profesorul Constantin Macarie, o coroană de flori depusă de consilierii locali… O atmosferă încărcată, plină  de recunoștință a fost resimțită astăzi la Soveja.”

          Autoritățile locale, cadre didactice, elevi, simpli cetățeni, au marcat joi, la Bolotești, Ziua Eroilor, „a înaintașilor noștri care de veacuri și-au jertfit viața pentru aceste meleaguri strămoșești, printr-o depunere de coroane și flori! Aceasta este comemorată în Sfânta zi de Înălțare a Domnului, o comuniune de simboluri ce au unit creștinii din România de atâția ani! Veșnică pomenire!”, după cum se arată pe pagina de Facebook a primăriei.

La Năruja, în curtea Bisericii cu hramul “Sf. Cuv. Parascheva”, primarul Grigore Mihăeș și consilierii locali au participat la slujba preotului Vasile Bratie și la programul artistic organizat de Biblioteca Năruja și Școala Gimnazială “Barbu Ștefănescu Delavrancea” în cinstea eroilor. „La Năruja, în fiecare an comemorăm eroii care, prin sacrificiul lor, au făcut posibilă dobândirea şi păstrarea independenţei naţionale, a unităţii statale, apărarea suveranităţii naţionale, menţinerea ordinii de drept şi a siguranţei naţionale. În acest sens, activitatea de astăzi a reamintit numele tuturor eroilor din comunitate, bucurându-ne de lumina libertății, care în rândul Întâi cei sacrificați ne-au dat-o prin jertfa supremă, viața. Oferim sincere felicitări organizatorilor locali si elevilor din clasa a III-a care, astăzi au cinstit patria si portul românesc!”, au transmis autoritățile locale pe pagina de Facebook a primăriei.

„Hristos s-a înălțat! Înălțarea și pomenirea eroilor neamului! Ce a însemnat războiul pentru omenire decât ceva catastrofal, cu multe pierderi de vieți omenești, cu mulți răniți, traume și orori! Toate acestea pentru a apăra țara și neamul!Dumnezeu să îi odihnească pe eroii noștri! Dumnezeu să îi binecuvânteze pe toți cei care astăzi îi cinstesc și îi pomenesc! Cu mic…cu mare …cu speranța de mai bine”, este mesajul postat, alături de fotografii, pe pagina de facebook a Primăriei Nănești.

Manifestări dedicate eroilor neamului au avut loc și la Mausoleul Mărăști, comuna Răcoasa, dar și la Monumentul frăției de arme româno-franceze (1916-1919) din satul Varnița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here